Nějaké novinky? Podělte se s naší komunitou o svůj pokrok

10. 10. 2017 · Aktualizováno: 19. 9. 2023

Odstranění prsou při změně pohlaví

Stojí to za to

Hodnocení od lukymimozemsta587252:

Odstranění prsou při změně pohlaví

4.5.2017 jsem u pana doktora Procházky podstoupil operaci, odstranění prsou, v rámci procesu přeměny pohlaví (transsexualita). Pan doktor měl od začátku lidský a ochotný přístup, cítil jsem se díky tomu dobře. Operace se povedla a já mám konečně mužský hrudník, po kterém jsem tak toužil. Pan doktor přinesl do mého života další štěstí. Moc děkuji. Lukáš

9

Komentářů (9)

Dobrý den Lukáši, díky za Tvoje hodnocení. Musím uznat, že kvalitních hodnocení na toto téma při změnách pohlaví je tu opravdu žalostně málo. Byl by jsi tak hodný a napsal celý proces? Jak to probíhalo od první chvíle? Potřeboval jsi posudky a od jakých lékařů? Jak dlouho trvalo vše až po úplné zhojení? Případně nějaké fotky? :-)
Odpovědět
Dobrý den,<br />
děkuji za dotaz. Co se týče této operace: objednal jsem se v únoru 2017 na konzultaci k panu doktorovi Procházkovi. Na konzultaci jsme se dohodli, jakým způsobem bude operace provedena (kde budou jizvy atd.). Abych na operaci mohl, potřeboval jsem doporučení odborné komise Ministerstva zdravotnictví. Tato komise se schází několikrát ročně za účelem schvalování operačních zákroků při změně pohlaví. Na operaci jsem byl začátkem května 2017. Rekonvalescence po této operaci byla trochu delší, do práce jsem sice nastoupil za měsíc, ale třeba až po dvou měsících jsem teprve zvedl ruce nad hlavu :-) Nyní je hrudník už dávno vizuálně zahojený, ale kolem dvorců a bradavek je stále citlivý a nepříjemný na dotyk. To je ale prý běžné :-)
Odpovědět
Můžu se zeptat kolik tě to stálo
Odpovědět
Bylo to hrazené zdravotní pojišťovnou.
Odpovědět
Tak toje super.. Uz abych to měl za sebou nemůžu se toho dočkat.. A Co hormonální terapie kdy jsi ji začal. Trvalo to dlouho než sexuolog byl přesvědčen že jo to pro tebe vhodný. Za jak dlouho ti to ošetřující doktor předepsal.
Odpovědět
Hormony beru od února 2016. Sexuolog mi věřil hned, ale spíš jde o to, že on nemůže hormony jen tak předepsat - je nutné jít na vyšetření k psychologovi, na internu a endokrinologii. Když je vše v pořádku, tak může sexuolog začít předepisovat hormony.
Odpovědět
Dekuju za odpověď.
Odpovědět
Není za co. Držím palce, ať je všechno v pohodě a jsi spokojený :-)
Odpovědět
Děkují určitě dam vědět
Odpovědět

Zaujal Vás tento příběh? Podělte se s námi o ten svůj!

Reklama
Změna muže na ženu
Mám dvě nabídky, bud pouze prsa, což také jde nebo konzultaci v Pha na sexuologii a potom dle výsledků do nového života. Tak a ted co je lepší. Uvidím jak bude pro mne výhodnější. Miruska...
Jsem FTM transgender

Jmenuji se Shay je mi 30 let a jsem FTM transgender či že z ženy na muže, jako muž se cítím už od mých 6 let v teto době jsem cítil že se mnou není něčo v pořádku. Byl a stále jsem uvězněn v nesprávném těle. Od mých 16 let jsem chodil z ženami...

Číst dál

Veškeré informace na této stránce pocházejí od uživatelů portálu, nikoli od lékařů nebo specialistů.

Obsah zveřejněný na portálu Estheticon.cz nemůže v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.