Dobrý den,
tak už jste se dočkali, čecháčské "výplně" botoxem jsou téměř realita. Zajímalo by mne, jestli už někdo v Praze ovládá techniku lip flip, kdy se díky svalovému relaxantu mírně zvětší rty. Ráda bych kombinovanou metodu výplní i botoxu.
Poprosím lékaře, než začnete psát jak botox do této části obličeje nepatří, nechť nejprve trochu zapátrají na internetu, děkuji.
Dobrý den,
tuto metodu jsem si vyzkoušela v zahraničí - a podobně jako mí zahraniční kolegové jsem ji také rychle opustila.
Výhody: snadnější aplikace (pro lékaře) + levnější cena (pro pacienta); vzhledem k nutnosti častější aplikace se však prodraží.
Nevýhody: efekt "evertovaného rtu" směrem dopředu není esteticky příznivý + vhodný pro každého; a protože výsledek u botulotoxinu (BTX) lze posoudit až za 3-5 dní, není tento způsob modelace rtu ideální.Pokud lékař dobře ovládá modelaci rtů výplní, (a používá vhodné výplně), je to geniální způsob( a individuální u každého pacienta); výsledek lékař vidí ihned, a konzultuje ho také ihned s pacientem, což u botulotoxinu možné není
Dále : efekt Lip Flip trvá 3-5 měsíců - u výplní 2 x déle
Pacienti po Lip Flip mají mj. (přechodně) potíž pít brčkem, pociťují dyskomfort aj.
Kombinaci s výplní už vůbec nepovažuji za dobrý nápad.
Má zkušenost a doporučení: novými speciálními výplněmi (vhodnými přímo pro rty) lze dosáhnout skvělého výsledku( na dobu kolem 1 roku); dop. tedy najít si lékaře, kteří se modelací rtů dlouhodobě zabývají a ovládají ji.
Zdravím
Ludvika Záhořová,Poliklinika Na Národní,
Dobrý den, osobně jsem tuto metodu vyzkoušela ve Francii a nebyla jsem spokojená. je to přesně tak, jak píše MUDr. Záhořová, pociťovala jsem velký dyskomfort a navíc jsem s výsledkem nebyla vůbec spokojená a trval poměrně krátce. Vrátila jsem se k osvědčenému postupu modelace rtů výplní. Jedná se však o mou zkušenost, někdo může mít jinou.
Děkuji a přeji hezký den,
Mgr.
Dobrý den, v ČR a ti, co zde odpovidají jsou lékaři na špičkové úrovni s mnohaletými zkušenostmi. U nás pícháme i kombinace, ale ne vždy je to vhodné pro každého.
LC Flora, MUDr.Milana Řeháčková
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.