Dobry den, Je mi 23let a dělám amatérsky kulturistiku. Už dlouhodobě jsem si všiml disbalance na hrudní oblasti, kdy pravý velký prsní sval prakticky chybí. Není upnutý ke sternu až na malý prsní sval. Po hledání, co by to mohlo být za problém, jsem objevil, že by to mohl být Pólandův syndrom, ale můžu se i mýlit. Nikdy jsem se při tréninku nezranil a proto to nemůže být zevní příčinou. Potřeboval bych radu či odkázání na někoho, kdo s tím má zkušenosti a jaké by bylo řešení. Vadí mi to hodně vizuálně, ale i pohybově při tréninku se strany silově výrazně liší.
Děkuji předem za odpověď. S podzravem Jakub
Dobrý den,
mohl byste se nechat vyšetřit na klinice plastické chirurgie, jestli se opravdu jedná o tento syndrom.
S pozdravem
MUDr. Helena Singerová
Dobrý den; pokud se jedná o vrozenou vadu, tak bych doporučil, abyste se dostavili k zhodnocení na konzultaci, eventuálně pak dostanete doporučení.
ArtEthicClinic MUDr AL AWA
Dobrý den,
máte pravdu, může se jednat o formu Polandova syndromu. Je to složitější otázka, která vyžaduje vyšetření a konzultaci. Co se týče estetického vzhledu, dá se pomoci několika metodami, implantáty nebo vlastním tukem, oslabená funkce se ale operací upravit nedá, chybějící sval nelze nějak rozumně nahradit.
S pozdravem
MUDr. Martin Molitor, PhD, Art Ethic Clinic
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.