Dobrý den,
jsem cca 4,5 měsíce po augmentaci. Prsa jsou hezká a hojení proběhlo úplně bez komplikací. Stále mi ale vrtá hlavou toto: Při úvodní konzultaci jsem se s operatérem domluvila, že objedná implantáty velikosti, které jsem chtěla. Přestože jsem měla před operací prsa velmi malá, přála jsem si je zvětšit pouze o cca 150 ml. V den operace mi operatér řekl, že se takto malé implantáty nedají sehnat, že se zkrátka nepoužívají a že mi dá nejmenší, které má k dispozici a které jsme při konzultaci zkoušeli - 195 ml. Vše bylo k operaci připraveno, já jsem nechtěla dělat problémy, a tak jsem souhlasila. Moje nová prsa mi ale stále připadají k mé povaze a psychologickému ladění zbytečně velká a přemýšlím o výměně. Vím, že se menší implantáty na objednávku sehnat dají, jen to třeba déle trvá, ale to by mi nevadilo. Zároveň si ale velmi dobře uvědomuji, že každá operace má svá rizika a kladu si otázku, jestli je vůbec správné "šťourat" do něčeho, co se z pohledu druhé strany povedlo. Můj dotaz spočívá v tom, jestli je taková operace spojena s případnými dalšími riziky, které se k primárnímu výkonu nevázaly (např. modelace z důvodu povolené kůže, která se už přizpůsobila nové velikosti) a dále, jestli mám v takovémto případě nárok žádat o alespoň částečnou úhradu reoperace ze strany kliniky.
Velice děkuji za odpovědi a přeji hezký den.
Dannah
Dobrý den,
Každá operace je spojena s riziky, nemyslím si, že by rizika další vaší operace měly být vyšší, než u té předešlé. Implantáty 150 ml se musí objednat a někdy se na tyto velikosti déle čeká, protože nepatří ke standartním velikostem. Ohledně úhrady, to se musíte domluvit s příslušným pracovištěm, jak se k tomu postaví, určitě ale bude požadovat nové implantáty zaplatit, jestli i část dalších nákladů, to záleží na domluvě a jejich ochotě.
S pozdravem
MUDr. Helena Singerová
Dobrý den,
takto na dálku se lze těžko vyjádřit. Nicméně objem 195 ml opravdu není velký a implantáty s menším objemem nejsou standardní. Reoperace přináší určitá rizika a souhlasím, že uplatnění reklamace není reálné.
S pozdravem
MUDr. Lubor Mrňa
Klinika YES VISAGE
Dobrý den, souhlasím s názorem, že implantáty 195 ccm nejsou velké a spíše se řadí k podprůměrným velikostem a jenom málokdy se aplikuji implantáty tak malého objemu. Tím samozřejmě nezpochybňuji Vaše přání a pocity. Také se spíše domnívám, že po implantaci implantátů 195 ccm budou Vaše prsa spíše menší a pěkná přirozená, ale samozřejmě pokud neznám Vaše míry, hmotnost a výšku, velikost prsou před operací tak se k tomu jenom těžko mohu kompetentně vyjádřit.
Jaká velikost prsou se Vám líbí je skutečně pouze na Vás. Nicméně každá operace, i pouhá výměna má svá rizika a samozřejmě vyžaduje absolvovat operaci a pooperační režim.
Osobně se domnívám, že byste s reklamací těžko uspěla. Také je dobré si uvědomit, že při změně implantátů ze 195 na 150 ml se změní projekce, výška a šířka implantátu přibližně o 3-4 mm, což zas tak velká změna nebude.
Proto se domnívám, že bude rozumnější se tímto detailem nezabývat a zkusit se s většími prsy sžít, mít je ráda a žít svobodně svůj život.
Srdečně zdravím a přeji hezké dny
M. Molitor
Vážená slečno,
aplikovaný objem 195 ml je až extrémně malý. Ani nevím, zda existují implantáty menšího objemu. Mimo protokoly se extrémní velikosti /spíše mám na mysli implantáty větší než 1000 ml/ údajně vyrábějí kdesi v Asii. Je škoda, že se nemůžete vyrovnat se současným stavem, tipnul bych si že prsa vypadají oproti výchozímu stavu velmi dobře. Z literatury vím, že se Evropský průměr objemů implantátů pohybuje kolem 350 ml, což je i moje mnohaletá zkušenost. Teoreticky, každá operace je spojena s určitými riziky, v případě zbytečné reaugmentace se většinou jedná o tvorbu kapsulární kontraktury. Samozřejmě Vám rozhodně nedoporučuji aplikovat implantáty od neznámých výrobců /vzpomeňte si na aféru s PIPy před mnoha lety/. Opravdu zkuste po psychické stránce akceptovat daný objem. Nemyslím, že byste uspěla s touto "reklamací" ve smyslu třeba vrácení peněz. Myslím, že v této situaci je vrácení třeba i části sumy nereálné.
Držím Vám, palce a v rámci možností se na svět dívejte optimisticky. Prim. Dr. V . Víšek, CSc., CAN Clinic.
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.