Dobrý den, jsem 13 měsíců od augmentace prsou. Poslední dny cítím, jak mi v pravém prsu při každém větším pohybu nebo zatnutí, jakoby vrže. Je to celkem děsivé, nemůžu kvůli tomu ani spát, protože při lehu na boku je mi to nepříjemné a při každém otočení se budím. Na začátku května jsem byla na kontrolním sonu a vše bylo v pořádku. Děkuji za reakci.
Dobrý den, je zvláštní, pokud k tomu dojde 13 měsíců po zvětšení prsů. Nevím, jestli tomu nepředcházela nějaká větší fyzická aktivita nebo zátěž.
Pocity vrzání, přelévání, bublinky apod. mohou být ale spíše hned po operaci a pak to vymizí.
Je také důležité, jaký povrch vaše implantáty mají.
Příčinou by mohlo být to, že kapsa pro implantát není zcela těsná, implantát se posouvá vůči kapsule, tře o ní a z toho máte tyto pocity a vjemy. Pokud je prso jiná naprosto v pořádku, pak bych doporučil pevnou elastickou staženou podprsenku, nejlépe pooperační a šetřit pohyby paží několik týdnů. Tím může dojít k tomu, že problémy přestanou. Pokud ne, pak je nutná konzultace a hledat cesty, jak to řešit.
S pozdravem
M. Molitor
Dobrý den,
měla byste v dohledné době navštívit svého operatéra, mezitím byste mohla prso masírovat, aby se tkáně uvolnily a hlavně je nutné nosit elastickou podpůrnou podprsenku, není vhodné, když prsa po augmentaci nemají tuto podporu.
S pozdravem
MUDr. Helena Singerová
Dobrý den jdu v únoru na plastiku,tudíž musím podstoupit různá vyšetření.Potrebuji k tomu prosim Vas doporučení od praktického lékaře nebo stačí papír z kliniky co vše potřebují?Dekuni
Každý chirurg si řekne co za vyšetření potřebuje a buď Vám to zajistí sám, nebo na jeho podnět, respektive požadavek zareaguje Váš praktický lékař.
Určitě se obraťte s takovýmto problémem na ATESTOVANÉHO PLASTICKÉHO chirurga se zkušenostmi v této problematice. Ideální je investovat do konsultací na více pracovištích.
Můžete se stavět také u nás.
Na konsultaci se můžete objednat na 607990077, nebo na našem objednávkovém formuláři našeho webu - zavoláme pak sami.
Zdraví MUDr. Tomášek, plastický chirurg,
Vyjadřujte se, prosím, ke kvalitě našich odpovědí…
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.