Dobrý den, byla jsem na augmentaci prsou a na první kontrole bylo vše v pořádku. Avšak dva týdny po operaci se mi začaly jizvy otvírat a začal z nich vytékat serom. Nasadili jsme antibiotika, nepomohlo to. Jelikož se rány otevřely zase více, musela jsem na revizi prsou - na vyčištění a zasiti. Aktuálně mám týden po revizi a rány se zase otvírají a zase z nich tece serom. Pravděpodobně budu muset jít na vytahnuti implantátů z těla, protože to prý moje telo nechce přijmout. Myslite, ze existuje ještě nějaké jiné řešení? Děkuji za odpověď
Dobrý den,
pokud se serom opakuje a jizva se nehojí, pak je vhodné implantát na dobu asi 2-3 měsíců vyndat a vložit, až po zahojení. Jinak hrozí, že se vytvoří silná kontrakční kapsula kolem implantátu. Ale vyčkejte, operatér vám jistě poradí, jak postupovat.
S pozdravem
MUDr. Helena Singerová
Vážená slečno, pravděpodobně máte máte velkou smůlu z pohledu statistiky velkých čísel. Avšak neodolám se zeptat: opravdu jste dodržela důsledně absolutně klidový režim v prvém týdnu po operacích?
Nyní se spolehněte na svého operatéra.
Držím Vám palce, prim. Dr. V. Víšek, CSc., CAN Clinic.
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.