Dobrý den, jsem sedm týdnů po augmentaci, implantáty pod svalem. V poslední době si všímám, že mám prsa velmi studená. Je to běžné? Může to být tím, že se implantáty hůř zahřívají? Jinak citlivost prsů je v pořádku. Předem děkuji za odpovědi.
Dobrý den.Je to v pořádku. Zdraví Mudr. Šulcová Hejnalová eleganz clinic
Dobrý den, paní Jano,
čím je implantát větší, tím spíše může dojít k nepříjemnému pocitu cizího tělesa, může se jednat o pocit chladu v chladném prostředí a pocit tepla v horkém prostředí. Pocity přítomnosti cizího tělesa by měly časem ustoupit.
Během augmentace se nelze vyhnout poraněním některých nervů nebo cév, což může vést k poruše citlivosti bradavky, prsního dvorce nebo jiných částí prsu. Změny citlivosti jsou většinou jen dočasné.
Petr Hýža
Já osobně se domnívám, že je to psychologická nadstavba. Jen subjektivní vjem. Materiál se zahřívá pravidelně a je v teplotě těla. To byste musela v zimě běhat po Sibiři a prochladnout, aby se prsa také prochladla. Občas se mi tato situace stala (tak 3x za 20 let), ale prsa byla vždy teplá v teplotě těla.
Zdraví MUDr. Tomášek, plastický chirurg,
Vyjadřujte se, prosím, ke kvalitě našich odpovědí…
Ano, tento pocit po augmentaci, zejména velkými implantáty, je poměrně běžně k vidění. Nejedná se o nic patologického, nemusíte se bát.
S pozdravem
Ivo Menšík
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.