přeji hezky den všem.chtěla bych se zeptat jak dlouho doporučujete spát v podprsence po zvětšení prsou?ještě bych měla prosím jeden dotaz,jsem rok po zvětšení prsou a tak měsíc mě pobolívá jedno prso,byla jsem na kontrole u svého lékaře a řek že nevidí žádné změny,ale prso pořád bolí,nemám si nechat udělat ultrazvuk?nemohu mít třeba zánět?a muže se po roce udělat dvojité prso?moc děkuji za váš názor!
Dobrý den, v podprsence doporučuji spát 4 týdny. Ohledně zánětu - rok po operaci jistě nelze zánět z nějakých příčin vyloučit, ale je to velmi málo pravděpodobné. Pokud by byly známky akutního zánětu, bylo prso zvětšené, červené a bolestivé a v takovém případě by žádný zodpovědný operatér neobjednal pacientku na nějaký termín, ale pozval by ji na kontrolu okamžitě. Bolesti po roce mohou být i z počínající tvorby kapsuly. dr.Paděra
Vážená slečno,
svým pacientkám po augmentaci doporučuji důsledně nosit speciální podprsenku po augmentaci po dobu 1 měsíce. Ve druhém měsíci po operaci pouze při velkém fyzickém zatížení. Pokud není příčina potíží po roce objasněna, měla byste projít, pro jistotu, ultrazvukovým a případně mammografickým vyšetřením. Akutní zánět patrně nehrozí, to by byl průběh potíží velmi bouřlivý a stav velmi vážný. Tzv. dvojité prso, snad vzniklé po roce, je věc značně neobvyklá a určitě by se k tomu a k příčině vzniku měl vyjádřit Váš původní operatér. Bez alespoň fotografií je opravdu velmi těžké se vyjádřit.
Srdečně Vás zdravím,
prim. MUDr. Vlastimil Víšek, CSc., plastický chirurg.
Zánět prsu je nepravděpodobný, i když jsem jej u jedné své pacientky za 20 let praxe zažil, po letech od operace a neměl na to vliv implantát. Rozhodně mammologické vyšetření je vhodné. Podprsenky po augmentacích doporučuji vzácně a tak na měsíc po operaci. Zdraví Dr. Tomášek
Dobrý den. Ano, vyšetření mammologem je na místě. Prádlo na noc svým pacientkám 6 týdnů. Nashledanou, dr. Remeš
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.