Přelévání implantátu

Julie260
1. 12. 2020 · Poslední odpověď: 8. 12. 2020

Dobrý den, mám menší dotaz. Jsem skoro 2 měsíce po augmentaci, 260 ml pod sval. Už jsem začala i trochu cvičit (protahovat se a cvičit především dolní část těla + mám na sobě radši 2 podprsenky). Chtěla jsem se zeptat, zda je možné přelévaní implantátu? Už se mi asi třikrát stalo, že se mi dolní část implantátu „zmenšila” a naopak se „zvětšila” horší část. Když se to stalo poprvé, byla jsem s přítelem a samozřejmě jsme spolu spali, ale měla jsme na sobě elastickou pooperační podprsenku. Celá uděšená jsem kontaktovala svého operatéra. Během toho dne prso „splasklo” a mělo svou normální podobu. Druhý den jsem šla na kontrolu a vše v pořádku. Nejdřív jsem si myslela, ze by mohlo jít o přetočení implantátu, ale to operatér vyloučil. Když se mi to stalo zase, tak jsem právě cvičila. Pak si zalezla do vany a prsa byla opět v pořádku. Proto mě napadlo, jestli je možné to přelití. Že by se ten gel dostal do vrcholu samotného implantátu. Implantáty mám od značky Srion s duálním gelem. Jinak mě vůbec nic nebolí, tak přemýšlím, co by to mohlo být... Děkuji

Reklama

odpověď (1)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Dobrý den,
přelévání implantátu není možné, pokud máte implantáty silikonové, toto se děje u implantátů, které jsou plněné fyziologickým roztokem, ale takové se u nás většinou nepoužívají. U silikonových kulatých implantátů může dojít k přetočení implantátu tak, že oblast, která by měla být dole se přetočí a je nahoře a tím se změní tvar prsou.
U anatomických implantátů může dojít navíc k přetočení nejen spodní a horní strany implantátu, ale i dolní a horní části implantátu, v obou případech se tvar prsu změní. Mnohdy se tvar spontánně upraví, protože se implantát sám vrátí zpět nebo je možné implantát manuálně vrátit zpět do správné polohy.
Aby k tomu nedocházelo, je nutné prsa fixovat pevnou podprsenkou během sportovní aktivity.
Tento problém mají ženy, u kterých se implantát nedostatečně fixuje k okolním tkáním a volně rotuje, mnohem horší je opačný problém, kdy se kolem implantátu vytváří silná kapsula, která implantát stahuje tak pevně, že prso je tvrdé a velmi bolestivé a proto je nutné tuto fibrosní tkáň operativně uvolnit.
S pozdravem
MUDr. Helena Singerová
UEM-Emazy
Vyšehradská 49, Praha 2

2 adresy v Praha (kraj)
Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Zvětšení prsou
1 odpověď, nejnovější odpověď: 10. 8. 2021

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi