Pnutí v prsu po augmentaci

lhan01
lhan01
3. 1. 2022 · Poslední odpověď: 11. 1. 2022

Dobrý den, na konci září 2021 jsem podstoupila augmentaci prsou, mám vloženo 425 ml pod sval. S výsledkem jsem moc spokojená, ale už od začátku se mi déle hojí levé prso. Nyní už to je 3,5 měsíce od augmentace a stále v něm mívám pnutí, například když spím na boku a vstanu, nebo při poskočení cítím, že se chová jinak, že ještě si úplně “nesedlo”, nebo nevím, jak bych ten pocit popsala. Žádnou velkou fyzickou zátěž nemám a doma i na spaní stále nosím kompresní podprsenku. O pravém prsu vůbec nevím a je jako moje. Vzhledově jsou obě stejné a není rozdíl ani na pohmat. Je to normální? Děkuji za odpovědi.

Reklama

odpovědi (4)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Dobrý den,
implantáty této velikosti jsou poměrně velké a pnutí mže trvat poměrně dlouhou dobu, než se tkáně uvolní.
S pozdravem
MUDr. Helena Singerová

2 adresy v Praha (kraj)

Dobrý den po takové době jizva by měla byt zahojená , pokud je to je v jizvě lokálně zkuste Alphasilver , pokud je to uvnitř ! Tak se poraďte se svým lékařem .

Dobrý den,
naprosto souhlasím s prim. Víškem, hojení i pocity po zhojení u párových orgánů jako jsou prsa, víčka, boltce apod. ve většině případů probíhá většinou různě. Je zcela běžné, že na jedné straně jsou pocity jiné, než na druhé straně, většinou u praváků na pravé straně bývají pocity horší, protože pravou ruku více zatěžují ale není to pravidlo. Pokud je všechno ostatní v pořádku, prsa se Vám líbí pak je výsledek v pořádku. Doporučuji určitě kontrolu operatérem a eventuálně ultrazvukem ale to jenom pro jistotu.
Se srdečným pozdravem

MM

Vážená slečno, aplikace poměrně objemného implantátu pod sval je vždy, třeba i na další dobu, provázena pocity, které popisujete. Asi Vás znepokojuje asymetricita těch pocitů. I to bývá. Samozřejmě, by se stav měl postupně zlepšovat a po 1 roce by mělo být vše v pořádku. Přes to Vám doporučuji - pro jistotu - věc konzultovat se svým operatérem. Opět pro jistotu, by Vás měl poslat na UZ vyšetření poprsí. Pak bude jasné, že je vše v normě a stabilizace stavu je otázkou času /a nebo se zjistí nějaký problém, o tom pochybuji/.
Srdečně Vás zdravím, prim. Dr. V. Víšek, CSc., CAN Clinic.

Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Zvětšení prsou
5 odpovědí, nejnovější odpověď: 28. 3. 2014
Modelace prsou
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 9. 5. 2023
Modelace prsou s augmentací (pomocí prsních implantátů)
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 18. 11. 2015
Zvětšení prsou
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 23. 10. 2014
Zvětšení prsou
1 odpověď, nejnovější odpověď: 9. 12. 2018
Zvětšení prsou
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 25. 6. 2024
Zvětšení prsou
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 17. 12. 2007
Zvětšení prsou
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 31. 10. 2015
Modelace prsou s augmentací (pomocí prsních implantátů)
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 23. 5. 2020
Zvětšení prsou
1 odpověď, nejnovější odpověď: 8. 12. 2020

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi