Dobry den jsem 5 mesicu po OP a myslim si ze moje jizvy jsou nepovedene.Pouzivala jsem 3 mesice stratamed a vysledek je pro me hrozny prosim co s tim?krome laseru?dekuju za nazory
Já koriguji jizvy až když jsou zralé a to ne dříve než po roce od operace. Zatím provádějte tlakové masáže 20 s, na každém místě ráno a večer (nejlépe při buzení a usínání, to máte na sebe největší klid) přikládejte si silikonové ploténky Gelu (já mám rád Topigel) a po roce se uvidí. Nemám sice moc zkušeností s řezy pod prsy, z 99% vkládám implantáty z přístupu z podpaždí, tam jsou i špatné jizvy málo vidět a snadno se korigují. Nicméně už máte tyto a tak se držte těchto rad. Časnější operace může vést k podobným jizvám.
Zdraví MUDr. Tomášek, plastický chirurg,
Vyjadřujte se, prosím, ke kvalitě našich odpovědí…
Dobrý den, pokud jste pozorovala zlepšení jizev tak klidně používejte, rovněž jsou důležité tlak. masáže a kontrola Vaším plastickým chirurgem. Zdravím Dr. Pavel Horyna
Reoperace se musí řešit v rámci reklamace, máte na ni nárok, pokud by se neprokázalo, že jste si to nějak zavinila sama. Pokud byste se s lékařem nedohodla, pak by to musel řešit znalec komory či soudní znalec. Ale, nejde o velkou částku. Samozřejmě to může řešit i kdokoli jiný ale to byste musela platit a pak se snažit získat peníze od svého lékaře.
Dobrý den, doporučuji vyčkat s korekci, rovněž řeším jizvy minimálně staré rok. Doporučuji intenzivní tlak. masáže a místně např. Siltape, Silipos. Na prvním snímku je i tendence k hypertrofické jizvě, zde možná s odstupem aplikace kortikoidů.
Zdravím Dr. Horyna Pavel
Řešením jsou jen lasery v rukách odborníka. A asi časem reoperace, to nejdříve po roce. Dořešit s operatérem tak, že se o Vás postará, popř. pomůže zařídit řešení jinde.
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.