Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda se má provádět masáž prsou po augmentaci? Jsem 5 týdnů po operaci a mně o tom operatér nic neříkal, jen masáž jizvy. Kamarádka, která byla u stejného doktora ve stejný den, masáže provádět má. Mám výborného operatéra a nevěřím tomu, že by mně to zapomněl říct, ale jen pro můj klid se chci informovat, jestli to má provádět každá nebo je to individuální.
Moc děkuji za odpověď.
Při vší úctě, výborný operater by Vás poučil tak, že byste se nemusela na tomto serveru. Problém je v tom, že situaci každý řeší jinak Já prosazuji celoživotní promnutí prsů ráno, večer. Nenosit podprsenku aby prsy navypadala jako prsa patnáctky. Někdo to doporučuje zase jinak..Věřte svému operaterovi.
Zdraví Dr. Tomášek
Dobrý den, jsem 16 dní po augumentaci prsou (vloženo pod sval). Momentálně jsem již "běžně funkční" bez bolesti nebo komplikací. Stehy samovstřebatelné momentálně ještě s náplastí, která by měla jít každopádně sundat během týdne. Je možné navštívit po této době wellness (bazén, sauna) ?
Pletete si plastickou operaci -chirurgický zásah - s návštěvou kosmetiky nebo kadeřníka .
To že jste ,cituji : "plně funkční ", neznamená, že jste zahojená . Biologický čas hojení rány - to je přestavba kolegenů v pevnou jizvu a její vyzrání - trvá 3 měsíce . Předčasné aktivity znamnenají riziko otoku , seromu , reakce na implantát .
V tuto chvíli máte mít na sobě pevný korzet, který tiskne implantát ve správné pozici , eventuálně pevný pás, který nedovolí pohyb implantátu směrem nahoru .
Po 16 ti dnech od operace jsem zatím neslyšela nikde, že by bylo doporučeno chodit do bazénu nebo do sauny .
No potěš pámbů být váš operatér .
dr Alena Schmoranzová
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.