Dobrý den,jen bych se ráda zeptala,pokud bych chtěla podstoupit zvětšení rtů a měkký nos v lokální anestezii-je nutné u lokální dělat předoperační vyšetření?A co zejména?Myslela jsem,že u lokální to není zapotřebí,ale ted jsem se dočetla v jedné diskuzi,že je..Děkuji
Dobrý den paní Šárko. Každá klinika má jiné zvyklosti a liší se i případ od případu. Na našem pracovišti nevyžadujeme předoperační vyšetření před lokálníé anestezií např. u excizí (vyříznutí znamének...) Pokud se jedná a větší zákrok, jakým je třeba i operace nosu, vyšetření požadujeme. Heký den, PEM
Dobrý den, na naší klinice provádíme předoperační vyš. u vševh výkonů v lokální i celkové anestezii, z důvodu úpředcházení pooperačních komplikací.Především Ekg, základní vyš. krve a moče - ukončené kompletním interním vyš. S pozdravem a přáním hezkého dne Věra Šobrová.
Je to věc názoru, já si nedovolím říznout do pacienta ani v lokální anestesii takového rozsahu jako je nos bez toho, aby mě předoperační vyšetření včetně laboratoře ujistilo, že je pacient zdravý. Nedělám to pro sebe, ale pro pacienta. Vás to sice stojí o poplatek za vyšetření a laboratoř více, ale z mého pohledu je to nutné.
Na našem pracovišti provádíme nos i se sesunutím horního rtu(tedy zvětšením) v jedné době v lok anestesii. Vlastně nosy ( i tvrdé - kompletní) provádím vždy v lok. anestesii už 14 let. Zdraví Dr. Tomášek
Dobrý den, u nás před výkonem v lokální anestezii předoperační vyšetření nevyžadujeme. Srdečně zdravím.
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.