Dobrý den.Mám před augmentací a chtěla bych se zeptat zda je možné před ní nasadit Norethisteron na oddálení menstruace.Děkuji
Dobrý den, děkuji za dotaz. Naše pacientky to v případě potřeby dělají a nepozoroval jsem problémy. Nashledanou, MUDr. Robert Remeš, *******, SANUS
Je pravda, že bezpečnější je provést operaci mimo období pravidelné menstruace. Naše pacientky na doporučení gynekologů však Norethisteron užívají mnoho let a bez problémů. Přesto platí....ale ...... S pozdravem MUDr.Lucák,Ostrava
Norethisteron působí na dvou místech v ženském těle: podvěsku mozkovém a děložní sliznici, kde zastavuje tzv. dysfunkční krvácení. Krvácivost při poranění i operaci nezvyšuje, spíše ovlivňuje srážlivost krevní tak, že potencuje tvorbu trombů. Protože po každé operaci je zvýšené nebezpečí ucpání hlubokých žil a embolizace(vmetení) vytvořeného trombu do plic, není užívání Norethisteronu předoperačně vhodné, protože významným způsobem zvyšuje riziko této komplikace. Lepší je vyčkat na období po menstruaci. S pozdravem MUDr. Lubomír Šmuk
já to nepovažuji za vhodné, hormonální změny mohou negativně ovlivnit krvácení, lépe je si dát termín operace podle menstruačního cyklu, hezký den doc Dušková
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.