Dobrý den,chtěla jsem se zeptat. Jsem týden po augmentaci a mám jedno prso nateklé,druhé ne. Prášky na otoky beru,ale napadlo mě, jestli můžu místo ledovat? Urychlí to “hojení”? Děkuji
Dobrý den,
doporučuji pooperační péči probrat s Vaším operatérem.
S pozdravem
MUDr. Issam Al Awa
Klinika YES VISAGE
dobrý den , chlazení dle rady operatéra jistě pomůže, pokud si nejste jista, kontaktujte svého operatéra, dala jste mu důvěru k operaci, prosím dávejte mu důvěru i po operaci je to vždy pro obě strany důležité.
Dobrý den. Před sedmi lety jsem podstoupila augmentaci. Od poloviny loňského roku pociťuji každý měsíc bolest pravého prsu s nahmataním uzliny a s oteklostí na horní straně prsu. Opakované sono prsů ( naposledy v prosinci) nic neukázalo a bylo mi řečeno, že to může být způsobeno přicházejí menstruací a námahou. Teď se problém ukázal znovu - prso oteklé, mírně tužší než druhé a nahmataní uzliny. Jsem po jednom dítěti a teď jsme ve fázi, kdy se snažíme o druhé. Můj dotaz zní, jestli může jít o kapsuli nebo prasklý implantat a jak postupovat v případě těhotenství? Jako prevenci mažu Liotonem a provádím masáž krouživými pohyby. Děkuji za odpověď, s pozdravem Zuzana
Dobry den,
Kapsularni kontraktura nemusi byt na ultrazvukovem vysetreni patrna, obzvlaste pro nekoho, jenz nema s US vysetrovanim prsou kazdonenni zkusenost.
Pravidelny hormonalni cyklus muze jiste pusobit nejen na zlazu, ale i na cele prso.
Pokud ale mate otok a zvetsenou uzlinu, jiste je vhodne zajit za Vasim operaterem a zvazit ev dalsi postup.
I kdyz planujete druhe dite, velka bolestivost, ev ruptura implantatu by jiste byly indikacema k re-operaci pred planovanou graviditou.
S pozdravem
PP
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.