Dobrý den,
asi panikařím a možná zbytečně, ale zeptám se, třeba s tím někdo bude mít zkušenost a pozitivně mi odpoví :-)
Jsem 6.den po augmentaci prsou, implantáty Polytech pod žlázu, v každém prsu jiná velikost kvůli asymetrii... momentálně se dívám na svá prsa a je mi strašně líto co vidím. Pravé prso mám o hodně větší, než levé a před operací to bylo obráceně, spíše levé jsem měla větší...k tomu mi jde každá bradavka jinam, viz. foto, pravé prso mám krásně naducané a bradavku mám hezky formovanou, ale levé prso nemám ani naducané, spíše v něm mám ještě místo a bradavka mi jde k zemi... vím, že je brzo na závěry, jen jsem se chtěla zeptat, zda mám naději, že se to za 3 měsíce opravdu upraví?
Děkuji
Vážená slečno,
několik dnů po operaci ještě není možno považovat stav za definitivní. Svoji roli může hrát otok a nebo hematom v operované oblasti. Fotografie se ke mě nedostaly, neznám tedy přeoperační stav. Tedy napíši několik ryze teoretických vět: Operatér již na konci operece vždy vidí a kontroluje výsledný objem a tvar obou prsou. Pochybuji, že by zavíral obě operační pole a asymetrie byla tak velká, jak ji popisujete. K postavení jedné z bradavek- obecně platí, pokud je implantát až příliš vysoko, bradavka směřuje dolů. V případě nesprávného umístění implantátu směrem dolů, bradavka míří nahoru. Totéž se týká i postaven& iacute; do stran. Tedy, implantát je vždy správně umístěn, pokud se bradavky "dívají" mírně od sebe a mírně vzhůru. Toto operatér vždy na konci výkonu kontroluje. A ještě jedna teoretická věta- pokud by Váš stav zůstal beze změn za 2-3 měsíce, pak je stav nutno situaci považovat za definitivní. Při tomto výsledku by bylo nutno počkat asi tak půl roku / tuto dobu probíhá proces jizvení tkání/ a pak provést operaci novou- tj. aplikovat do menší strany nový a větší implantát a tento perfektně umístit. Zatím Vám doporučuji vyčkat a situaci průběžně konzultovat s Vaším operatérem, ke kterému nepochybně chodíte na kontroly a převazy.
Srdečně Vás zdravím,
MUDr. Vlastimil Víšek, CSc., plastický chirurg
Esthesia
Dobrý den,
Počkejte ještě pár týdnů a pokud si nebudete jistá přijďte k nám na konzultaci s odborníkem. Tel: ********.
S pozdravem a přáním pěkného dne
Petra Řehořková
Dobrý den, přikláním se k názoru kolegy níže, vydžte s hodnocením, pokud se stav neupraví kontaktujte svého operatéra.
MUDr. Petr Ondrejka, ***********
Dobrý den,6 dnů po operaci je velmi krátká doba na výsledek. Mějte trpělivost. dr.Paděra
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.