Kapsule v augmentovaném prsu rozpozná sono a MR?

Pavli
Pavli
26. 9. 2017 · Poslední odpověď: 2. 10. 2017

Když na pohmat ani na ultrazvuku ani na magnetické rezonance se neprokázalo že je tam kapsule.Je možné že tam může být?prso mám nateklé,pobolívá a svědí.Zajímá mě jestli kapsule tam může být ikdyž se neprokázala?

Reklama

odpovědi (3)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

opravdu je to tedy nejspíš prosakující obsah implantátu, který dráždí, připomínám, opakovaně jsem tady odpovídala na podobné dotazy s tím, že průměrná životnost všech prsních implantátů je cca 10-12 roků, uvažujte nejméně o odstranění anebo o výměně, přeji hezký den prof dušková

vazivový obal implantátu tedy kapsula je fyziologická reakce prakticky na každé cizí těleso, za okolností ,kdy dojde k nadměrnému nárůstu vazivové vrstvy, která může být aý prostoupena svalovými buňkami , se hovoří o kapsulární kontraktuře a to už je samozřejmě patologická reakce, nepíšete, jak jste dlouho po operaci, ani jak dlouho potíže trvají...zcela orientačně: pokud krátce, jedná se nejspíše o zadržený výron krve a tkáňového moku, pokud déle, pak je to otok + tkáňová tekutina kolem implantátu v důsledku dráždění nejspíše již opotřebovanou protézou, anebo zvýšená reakce těla na cizí těleso při virovém onemocnění, přeji hezký den prof dušková

!kapsule"-tj obal implantátu je tam vždy,nesmí být hrubá a stahující-kontrakčni,nepíšete,jak jste dlouho po operaci.

Reklama

Najít další otázky

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi