Když na pohmat ani na ultrazvuku ani na magnetické rezonance se neprokázalo že je tam kapsule.Je možné že tam může být?prso mám nateklé,pobolívá a svědí.Zajímá mě jestli kapsule tam může být ikdyž se neprokázala?
opravdu je to tedy nejspíš prosakující obsah implantátu, který dráždí, připomínám, opakovaně jsem tady odpovídala na podobné dotazy s tím, že průměrná životnost všech prsních implantátů je cca 10-12 roků, uvažujte nejméně o odstranění anebo o výměně, přeji hezký den prof dušková
vazivový obal implantátu tedy kapsula je fyziologická reakce prakticky na každé cizí těleso, za okolností ,kdy dojde k nadměrnému nárůstu vazivové vrstvy, která může být aý prostoupena svalovými buňkami , se hovoří o kapsulární kontraktuře a to už je samozřejmě patologická reakce, nepíšete, jak jste dlouho po operaci, ani jak dlouho potíže trvají...zcela orientačně: pokud krátce, jedná se nejspíše o zadržený výron krve a tkáňového moku, pokud déle, pak je to otok + tkáňová tekutina kolem implantátu v důsledku dráždění nejspíše již opotřebovanou protézou, anebo zvýšená reakce těla na cizí těleso při virovém onemocnění, přeji hezký den prof dušková
!kapsule"-tj obal implantátu je tam vždy,nesmí být hrubá a stahující-kontrakčni,nepíšete,jak jste dlouho po operaci.
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.