dobrý den,chtěla jsem se zeptat jestli u mě hrozí kapsulace.jsem 5 měsíců po operaci a prsa jsem začala zatěžovat dle rad lékaře a taky jsem se vším,co pan doktor řekl řídila.ale to levé prso mě posledních 14 dní začalo pobolívat hlavně při nějaké činnosti(zametání, psaní atd)když masíruji bolí potom pořád stejně.v noci to levé prso cítím když ležím na boku jakoby v něm trne...druhé je v pořádku tohle nedělá...může se jednat o vznik kapsulace?děkuji
Vážená slečno, bylo by potřeba vystopovat, za jakých okolností Vaše potíže vznikly. Nepředcházel jim např. nějaký /třeba i lehký/ úder do oblasti, nebo extrémní pohyb či ná velká fyzická zátěž? Pokud po mnoha měsících prso začne pobolívat, měla byste se poradit se svým operatérem. Může jít o maličkot, která za několik dnů pomine, může jít i o závažnější problém. Určitě Vám nyní doporučuji po dobu potíží nosit pevnou podprsenku a stranu, která pobolívá, co nejméně zatěžovat. Kapsulace nezačíná vznikem bolestí, ty se objevují až v pokročilém stadiu. Počátek tvorby kapsuly se projevuje změnou tvaru poprsí a jeho pohmatovou tuhostí. Ještě jednou - navštivte svého operatéra. S pozdravem,
Prim. MUDr. Vlastimil Víšek, CSc., plastický chirurg.
Dobrý den. Kapsulace se vyloučit nedá. Podle popisu se stav určit nedá. Zajděte za svým operatérem na vyšetření. Nashledanou, dr. Remeš
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.