Dobrý den,v nedávné době jsem podstoupila reoperaci z důvodu odstranění kapsule II.stupně zajímalo by mě zda je tu riziko opakované komplikace tohoto druhu i po odstranění , nebo zda se může vytvořit kapsula opět.(znamená to tedy , že moje tělo implantát nepřijímá?)
tvorba vaziva kolem cizího tělesa je normální, je to přirozená reakce živé tkáně, nejedná se tedy o komplikaci, pokud dojde k nadměrné tvorbě, hovoří se o kapsulární kontraktuře a to je skutečně již komplikace, její příčinou je vysoká interakce implantátu a těla ( např. důsledek nakrvácení kolem implantátu, infekce, ale i nadměrná velikost implantátu, změny prsní žlázy při hormonální antikoncepci a v těhotenství), procento recidiv je vysoké, hezký den doc Dušková
Bohužel může dojít k opakovanému projevu i na reoperovaném prsu.
Dobrý den, děkuji za dotaz. Začnu lepší informací : Kapsula není známkou, že Vaše tělo implantát nepřijímá. Je to reakce na cizí materiál a nejčastější komplikace po augmentacích. Nyní horší informace : Bohužel může se zopakovat i na prsu, který máte po operaci. Procento je velmi vysoké, až několik desítek procent. Nashledanou, dr. Remeš,
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.