Jakou značku implantátů zvolit?

Kira40
23. 3. 2015 · Poslední odpověď: 27. 3. 2015

Plánuji výměnu implantátů po x letech ,doporučili mi to na sono vyšetření.Chtěla bych kulatý tvar a nyní se rozmýšlím nad jejich značkou.Je mi 40 let a toto by měla být má poslední operace. Je tolik značek , vůbec nevím jakou si vybrat.Jsem finančně omezena a bojím se, abych si z neznalosti nevybrala nekvalitní / levný implantát.Která značka implantátu vydrží nejdéle ?Děkuji za všechny odpovědi.

Reklama

odpovědí (13)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Vyberte si "znackoveho" chirurga a ne nejakou "kliniku", ktera preziva jenom duvodem nizkych cen.
Vy jako pacient nemuzete posoudit rozdily, to je i pro odbornika obtizne.
Neexistuje na celem svete klinika, ktera by z vlastni zkusenosti mohle srovnavat kvalitu.Kazda klinika ma svoje osobni preference.
Exisuje asi 5 vyrobcu kvalitnich implantatu, zbytek je jakz takz a mnoho cisty horor.
Kolegy citovane implantaty patri vsechny k tem kvalitnim.

Dr.Petr Dana
Marbella

Dr.med. Peter Dana
(0)

Milá paní,nevím jestli po těch odpovědích budete mít jasněji.Skutečnost je taková,že každé pracoviště má nějaké zkušenosti s implantáty různých značek a to dobré i špatné.Přibývá pacientek,které si dávají vyměňovat implantáty po 10 a více letech.Bud z důvodu estetických nebo i ruptur.Pojem doživotní záruka neexistuje-pokud u firmy ,které implantáty momentálně neužíváte a implantát je v záruce 10let,je velký problém s uplatněním reklamace,mám stejné zkušenosti jako dr Pa děra.Po půl roce přijde výsledek šetření a reklamace neuznaná i třeba z důvodu,že jste nedali stejné implantáty.Osobně jsem prošla implantáty zn Mentor,Mcghan,Polytech.Nyní 4roky užívám zn Nagor,která dává doživotní záruku na tvorbu kontrakční kapsuly/to je častější komplikace než ruptura/a zatím jsem při primární augumentaci kapsuly skutečně neměla.Při reoperacích po deseti a více letech nalézám implantáty v různém stavu a to bez ohledu na značku a způsob uložení pod sval či pod žlázu.Je to složitá problematika a věřte ,že bychom i jako operateři rádi dávali delší záruku,ale únava materialu prostě je a nevěřte heslu doživotní záruka a superkvalitní implantáty.

Vážená paní, kolega Dr. Paděra měl měl na mysli pravděpodobně stárnutí tkání a jednou, třeba, pokles poprsí. Ve Vaší situaci, po přečtení všech textů a vycházeje z toho, že se jedná o náhodný nález bez jakýchkoli klinických příznaků bych Vám doporučil ověřit si diagnozu na jiném mammologickém pracovišti. Ve své praxi jsem se v minulosti již setkal s několika falešně pozitivními nálezy. Při diagnostické nejistotě svým pacientkám doporučuji mammologické centrum v Praze na Chodově, vedené prim. Dr. Skovajsovou. To je klinika, co řeknou, to platí. Tedy doporučuji, než případně zbytečně operovat, ještě jedno vyšetření. ne nadarmo se říká: 2x měř, jednou řež...
Mějte se hezky, Dr. V. Víšek, CSc.

Dobrý den
Jednoznačně polytech nebo mentory

Možné tvary lze u nás simulovat přímo na počítači, abyste si lépe vybrala systém VECTRA 3D. Mezi výrobci jsou rozdíly v designu, někdy to není o ceně. Používáme mnoho typů. Nejvíce doporučujeme Mentor, prošel náročnými testy v USA, to dokázalo jen málo výrobců. Ale máme i třeba Polytechy atd atd....

Abych byl upřimný, ani já tomuto nerozumím a moc nevěřím. To je otázka na pracoviště, které toto inzeruje k podrobnějšímu vysvětlení.
Moje zkušenost s prasklým implantátem jiné firmy než užíváme je takový, že je nutno odeslat implantát do továrny s reklamačním formulářem k prozkoumání. Což je podle mě rozumné. Po téměř roce zkoumání byl výsledek takový, že nebyla nalezena vada. Tedy otázkou je, kdo za to ručí. Na koho se obrátíte? Výrobce nebo prodejce? Podle mě výrobce ne. A při neustálém zakládání nových pracovišť s nestálým personálem nevěřím, že po 15 letech naleznete na stejném pracovišti stejné lékaře, kteří Vám toto budou garantovat.
Na našem pracovišti máme smlouvu s dodavatelem implantátů, tedy nikoliv výrobcem, který našemu pracovišti garantuje při prasklém implantátu uhradit nový implantát i náklady za operaci po dobu 10 let. Bez zkoumání implantátu v továrně. Ale záruka platí pouze na výrobní vadu. Tedy prasknutí implantátu. Ne kapsulaci, ne vrásnění implantátu, ne nespokojenost s tvarem prsu, s poklesem prsů. dr.Paděra

Takto se to asi nevyřeší a proto radím konsultaci na více pracovištích a vybrat si...
Určitě se obraťte s takovýmto problémem na atestovaného plastického chirurga se zkušenostmi v této problematice.
Můžete se stavět také u nás.
Na konsultaci (500,-.)

Zdraví Dr. Tomášek
Vyjádřete se, prosím, ke kvalitě našich odpovědí...

Neřekl jsem, že musí za 10 let z těla pryč. Odstraňuje se či vyměňuje, pokud jsou obtíže. Může to být i dříve než 10 let, ale i později. Paděra

Nerad bych Vás zklamal, ale po 15 letech bude spíše vyjímka, když implantát bude bez závady. A také představa, že prsa budou stejně pevná 20, 30 let je podle mě rovněž nereálné. Paděra

Já jen popisuji realitu, po 10, 20 letech prsa ochabnou, zmenší se množství prsní žlázy a poté bude silikonový implantát v ochablém a volném kožním obalu. Pokud Vás netrápí, je to dobře a přeji aby Vám vydržela dlouho

Dobrý den, souhlasím s kolegou Víškem, zcela jistě není na našem trhu nejhorší a nejlepší značka. Ale každé pracoviště má určité zkušenosti s nějakou a tu používá. Říci, zda Vaše operace bude poslední asi nelze. Výsledek žádné operace není trvalý a u operace prsou to platí také. Stárnutí se bude jistě projevovat postupným ochabováním prsů. Je možné, že po dalších x letech Vás budou vložené implantáty trápit ještě více. dr.Paděra

Vážená paní, naštěstí aféru s implantáty PIP máme za sebou. Nyní nám v Evropě asi hrozí něco podobného z východní Asie. Prakticky každý plastický chirurg v naší republice mnoho let aplikuje hmoty od nějaké konkrétní firmy se kterou má velmi dobré zkušenosti. S trochou nadsázky řeknu- co pracoviště, to jiná firma. Každý, samozřejmě, propaguje a preferuje tu svou oblíbenou a "nejlepší" firmu. Domnívám se, že , co se týče kvality, jsou všechny na stejné úrovni. Myslím, že žádná firma není nejlepší a nebo nejhorší. Cena je v drtivé většině tvořena nikoli výrobní cenou ale tzv. "skladným", tedy marží, díky které se zvyšuje "zisk" za operaci. Já osobně používám implantáty firmy Eurosilicone. Tyto implantáty jsem svého času implantoval i své dceři, tahle věta není o reklamě, ale o důvěře v tyto výrobky. Nezbude Vám nic jiného, než absolvovat více konzultací a pak se rozhodnout, při plné důvěře ve slova lékaře.
Srdečně Vás zdravím, prim. Dr. V. Víšek, CSc., plastický chirurg.

Dobry vecer, pouzivam na svoji klinice vsechny nejkvalitnejsi implantaty.... Premyslim,kdyz bych mela volit implantat pro sebe, volila bych Motivu nebo Polytech. Zdravi ️dr Vraspirova

Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Zvětšení prsou
5 odpovědí, nejnovější odpověď: 1. 3. 2010
Nechirurgická korekce nosu
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 26. 4. 2019
Zvětšení prsou
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 17. 3. 2017
Neinvazivní liposukce
11 odpovědí, nejnovější odpověď: 28. 5. 2018
Liposukce
8 odpovědí, nejnovější odpověď: 16. 1. 2018
Abdominoplastika
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 23. 3. 2021
Zvětšení prsou
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 30. 10. 2018
Modelace prsou
1 odpověď, nejnovější odpověď: 24. 5. 2016
Zvětšení prsou
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 7. 4. 2021
Zvětšení prsou
1 odpověď, nejnovější odpověď: 1. 3. 2018

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi