Proč se na některých klinikách nechávají drény po augmentaci do druhého dne, někde se nechávají 3dny a někde dokonce týden. Jsou i kliniky, kde nedávají drény vůbec...
Drény po operaci prsou většinou nedávám,pokud jsem přesvědčena,že je veškeré krvácení zastaveno.Operuji řezem dvorcem,kapsa je pomocí světelného háku přehledná.Drény dávám u sekundárních operací-kapsulectomii,kde je krvácení difusní.U přístupu z axily-podpaží,se vlastně operuje naslepo a drén je taková pojistka.Vždy záleží na operaterovi,který ví proč a na jak dlouho drén dává.Také se váže na jeho časové dispozice,kdy plánuje převsz.
Na našem pracovišti Precizia odstraňujeme drainy druhý den, přesněji kolem 14 hodiny :-). Operační přístup většinou z podpáždí - "bezjizvé" zvětšení prsou. S tímto výkonem máme více než dvacetileté zkušenosti...
Zdraví MUDr. Tomášek, plastický chirurg,
Vyjadřujte se, prosím, ke kvalitě našich odpovědí…
Každý z nás ví dobře jak dlouho je nutno držet drainy v těle podle metodiky výkonu. Já kupříkladu extahuji Redonovy odsavné dreny z podpaždí hned druhý den, neboť mám obavy ze vzestupné infekce, které já se bojím více než zbytku sekrece v dutině implantátu po výkonu. Někdo zase preferuje odsátí trvalejšího rázu. Je to metoda volby.
Zdraví Dr. David Tomášek
Prosím hodnoťte naše odpovědi.
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.