Dobrý den, v říjnu 2017 jsem podstoupila operaci zvětšení prsou. Implantáty jsou značky Eurosilicone MAMMAIRE IMPLANT dané pod sval, kulatý tvar, 375ml. Před operací jsem žádné prsa neměla. Teď mě zajímá jediné a mám z toho obavy. Rozhodla jsem se cvičit, těžké váhy, cvičit na sílu, objem. Nikdy v životě jsem necvičila. Ob března 2019 cvičím. Mám strach, abych si s implantáty něco neudělala, když je mám pod svalem a sval narušuji cvičením. Že je to tělu nepříjemné, vydržím, ale jen se bojím, abych si neublížila, a nemusela skrz cvičení např. novou operaci, nebo aby mi silikon nepraskl. Děkuji mnohokrát za jakoukoliv odpověď
Dobrý den,
ano, může dojít k rychlejšímu opotřebení implantátů.
S pozdravem
MUDr. Issam Al Awa
Já jsem v této problematice méně konservativní než kolegové. Ve všem mají sice pravdu, ale operoval jsem kdysi vicemistryni světa v kulturistice, cvičila dál, porodila dvě děti, prsy byly po celou dobu v pořádku. Je to vše velmi relativní a chce to zkusit. Pokud zjistíte nějaký problém, cvičení prostě vynecháte. Ale na začátku to nepřehánějte hlavně ve cviční prsních svalů (benchpress a podobně).
Zdraví Dr. Tomášek
je třeba si srovnat v hlavě, co chcete, buď mít relativně velké poprsí, což implantát 375 cc představuje, anebo cvičit, jak popisujete.. jinak velmi pravděpodobně dojde k dislokaci implantátů a zcela určitě k jejich rychlejší desintegraci, přeji hezký den prof Dušková
Dobrý den , implantáty mohou být větším cvičením na svém povrchu rychleji opotřebované. Dr. Paděra
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.