Nespokojenost s výslednou velikostí

Uzivatel
19. 6. 2008 · Poslední odpověď: 26. 3. 2013

Mám takový dotaz, před měsícem jsem podstoupila augmentaci prsou. Na konzultaci jsem svému lékaři řekla, že bych chtěla prsa č.4,(měla jsem vel.č.2, ale povyslejší), on zvolil velikost impantátu, ale nyní se mi prsa zdají malá, rozhodně menší než jsem chtěla! Mám ještě nějakou šanci, že by mi implantáty vyměnily stím, že bych popřípadě zaplatila pouze nové větší impantáty, nebo se mám smířit s velikostí, kterou mám nyní? Děkuji A.

Reklama

odpovědí (7)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Mohlo, prsa nejspíš popadnou a nabydou přirozenější tvar, doporučuji počkat a zkusit to, odstranit se to dá vždycky....
Zdraví Dr. Tomášek

Dobrý den,
nevím jak probíhala konzultace s operatérem před výkonem, a zda ste se na velikosti před operací shodli. Nicméně tři týdny po výkonu je ještě brzo na hodnocení výsledku, je nutno počkat půl roku až rok, vymizí otok, tkáně povolí a prsy sednou. Nyní to zní trochu hloupě, ale je to taky trochu o zvyku, za půl roku Vám to třeba vadit nebude a možná i zjistíte, že působíte na okolí atraktivněji.
Pokud ale nejste schopna s tím vůbec žít, pak implantáty lze odstranit ihned. Pokud by výkon měl být spojen s modelací prsů, pak je kvůli otoku a křehkosti tkání vyšší riziko komplikací.
Přeji hezké dny a hodně zdaru.
M.Molitor

Dobrý den,
je pravou, že i plastický chirurg se instinktivně řídí svým vkusem. Někomu se líbí prsy menší, někomu větší. Není ale dobré, když tento vkus vnucuje klientce. V případě, že nesdílí názor pacientky, pak by ji neměl operovat podle svého vkusu, ale měl by ji odmítnout a dát ji možnost vybrat si jiného lékaře, který ji vyhoví. Co je ale důležité říct, že větší implantáty mají skutečně větší riziko potíží jak časných, tak pozdějších, proto někteří plastičtí chirurgové mají zábrany je aplikovat.
S pozdravem.
M.Molitor

Dobrý den,
tři měsíce po operaci je ještě brzy na hodnocení definitivního výsledku, to se dá až v podstatě po roce, kdy vyzrají jizvy a prsa si "sednou". Je nutné udržovat kontakt s operatérem, pokud je tento ochotný a sdílný. Pokud ne, pak je vhodné poohlédnout se po jiném lékaři. Co se týče velikosti implantátů, rozdíl mezi 350 a 375 ccm byste jenom těžko poznala, není to moc. Optický dojem z umístění implantátů může být ovlivněn asymetrií hrudníku a zejména uložením dvorců a bradavek. Pokud je na jedné straně dvorec výše než na druhé straně, pak se implantát na této straně zdá být umístěn níže. Vše se ale dá poměřit, namalovat a zejména vysvětlit. Na asymetrie upozorňuji své klientky vždy včetně vysvětlení co to může přinést a stejně po operaci pak musím znova častokrát vše trpělivě vysvětlovat.
Poraďte se proto s lékařkou znova. Přeji hodně zdaru.
M.Molitor

Tady se stala někde chyba již před operací.
Implantáty velikost přez 400 cc jsem za 20 let své praxe vložil snad tak 5x a to hlavně reoperacím, tedy již před tím zvětšeným prsům, nebo velkým ženám s extra malými prsy. Není se co divit, že když jste dostala implantáty 410 cc do vel. hrudníku kolem 75 cm a C košíků, že prsa trčí a působí vulgárně...
Tam byla někde chyba komunikace. Pokud hodláte provést výměnu pak je otázka za jakou velikost, kde byl operační přístup a podobně. Pokud chcete implantáty úplně extrahovat bez náhrady, řekl bych jde to hned, pokud chcete okamžitou plastiku počkejte, tak ten půl rok minimálně. Je to složitější. Nechte se nejdříve vyšetřit, optimalisujte si situaci u nezávislého plastického chirurga a samozřejmě poraďte se se svým operaterem.
Zdraví Dr. Tomášek

Dobrý den.Nevím z jakého důvodu jste podstoupila augmentaci jestli jste už rodila nebo ne a jaká jste měla prsa předtím.pokud jste měla malé prsa s pevnou strukturou prsní žlázy a relativně pevnou a pružnou kůži prsu zvětšení prsou bývá limitováno právě kožním pláštěm prsu a jeho schopností přizpůsobit se zvětšenému objemu. Tímto vás měl informovat váš operatér před augmentací. Zdraví Mudr. Šulcová

Dobrý den, šanci samozřejmě máte, ale musíte ji uplatňovat u lékaře, který Vás operoval. Srdečně zdravím.

Související dotazy

Zvláštní tvar po augmentaci s mírnou modelací

Dominicka
Dominicka
9. 9. 2020 · Poslední odpověď: 10. 9. 2020

Dobrý den, zajímal by mě názor jiných lékařů. 2. 6. jsem podstoupila augmentaci s modelací přes dvorec, domluvili jsme se na pevných 3, pak jsem rozhodnutí změnila na 4, pan doktor udělal dle sebe, a nyní jsem šílená, protože zepředu jakš takš,ale z boku mám prsa do špiček, velice nepěkné mi to připadá, že se stydím ukázat někomu nová prsa, za které jsem zaplatila 85000 :( sice i když jsem připlácela za modelaci, v papírech mám napsáno, že mírná svislost zůstane, ale takto? Půjde s tím něco dělat?

odpověď (1)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Dobrý den,
bohužel bez fotografie a takto na dálku se nelze vyjádřit. Pokud máte jakékoliv pochybnosti zkontaktujte svého operatéra a proberte přímo s ním.

S pozdravem
MUDr. Issam Al Awa
Klinika YES VISAGE

Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Zvětšení prsou
1 odpověď, nejnovější odpověď: 25. 5. 2007
Zvětšení prsou
5 odpovědí, nejnovější odpověď: 2. 7. 2014
Zmenšení prsou
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 15. 12. 2021
Zvětšení prsou
5 odpovědí, nejnovější odpověď: 14. 2. 2014
Zvětšení prsou
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 9. 10. 2013
Zvětšení prsou
13 odpovědí, nejnovější odpověď: 22. 11. 2017
Operace horních víček
5 odpovědí, nejnovější odpověď: 23. 8. 2017
Labioplastika
5 odpovědí, nejnovější odpověď: 10. 11. 2009
Zvětšení prsou
17 odpovědí, nejnovější odpověď: 20. 2. 2013
Labioplastika
8 odpovědí, nejnovější odpověď: 9. 9. 2011

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi