Dobrý den, momentálně jsem 3 měsíce od operace, vše probíhalo v pořádku i na kontrolách. Dnes jsem si všimla, že při zatnutí prsního svalu, mi prso udělá tzv. dvojité prso. Ale pokud cíleně prsní sval nezatínám, tak prso vypadá hezky a přirozeně.
Zajímalo by mě, zda je tento stav obvyklý? Případně bych to měla začít více řešit, že by se to mohlo zhoršovat?
Děkuji.
Dobrý den. Ano, je to obvyklé, zřejmě máte implantát uložený pod svalem. Doporučili bychom Vám extrémně tyto svaly nezatínat. Udržujte si hezký tvar prsou. Hezký den přejeme! Formé clinic.
Dobrý den,
tento jev je zcela charakteristický při augmentaci implantáty pod sval. Říká se mu odborně dynamická deformita. Někdy také souhyb s prsním svalem. Z podstaty samotného výkonu to nemůže být ani moc jinak.
Otázka zhoršování závisí na vašich fyzických aktivitách. Pokud se věnujete body buildingu nebo jinému silovému sportu, může se implantát postupně posouvat níž a efekt může být patrnější.
S pozdravem
Ivo Menšík
BODY klinika plastické chirurgie
Dobrý den,
pokud je implantát pod svalem a je zde jen tenká vrstva kání nad ním, může tomu docházet, řešením by bylo přesazení implantátu pod žlázu a ev. lipotransfer, aby hrany implantáty nebyly tak vidět.
S pozdravem
Dr. Helena Singerová
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.