Dobrý den Mám bolesti v prsu. Dneska jsem byla na ultrazvuku a ve zprávě mám napsané ,, podél okraje implantátu drobný výpotek ,, Prosím mám mít strach ? Co přesně to znamená? Je třeba operace ? Děkuji za odpověď
Vážená slečno, výpotek je nález tekutiny v dutině kolem implantátu. Drobný výpotek znamená celkem pozitivní zprávu. Ono jde o to, jak dlouho jste po operaci, za jakých okolností /např. úder, extrémní pohyby ap./ potíže vznikly a všechny další souvislosti. Problém by teoreticky mohl být vážnější, pokud by prso mělo větší objem než dříve. Tohle všechno musí posoudit váš původní operatér, resp., pokud není k dispozici, tak kvalifikovaný plastický chirurg. Nyní, do vyšetření, byste se měla fyzicky šetřit a nosit fixační podprsenku jako těsně po operaci.
Srdečně Vás zdravím, prim. Dr. V. Víšek, CSc., CAN Clinic.
Dobrý den,
doporučuji prsa nezatěžovat - nosit pevnou podprsenku. Souhlasím, jedná se o běžný nález. Zkonzultujte se svým operatérem.
S pozdravem
MUDr. Lubor Mrňa
Klinika YES VISAGE
Dobrý den,
to, co uvádíte je zcela normální nález, záleží ale na tom, jak se to bude vyvíjet, doporučuji nosit pevnou elastickou podprsenku, aby nebyla prsa zatěžována a měla dostatečnou podporu.
S pozdravem
MUDr. Helena Singerová
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.