Dobrý den V květnu jsem byla na operací. Mám 525 ml pod svalem. Poslední dobou mě dost prsa bolí. Hlavně když ležím a v noci. Je to tím že spím i bez podprsenky nebo je to prosím normální. Popř. Mám navštívit svého lékaře? Děkuji za odpověď
Nejlepší bude, když navštívíte svého lékaře.
Dobrý den,
je vhodná kontrola u vašeho operatéra a vyšetření ultrazvukem, které si můžete objednat sama tam, kde pravidelně na tyto kontroly docházíte.
S pozdravem
MUDr. Helen Singerová
Dobrý den,
doporučuji řešit vaše bolesti s operatérem, případně ultrazvukové vyšetření.
Děkuji,
MUDr. Issam Al Awa
Dobrý den, určitě je potřebné poradit se s operatérem a bude vhodný ultrazvuk prsou, zda tam není nějaká skrytá patologie.
Jinak bolesti mohou být i delší dobu po operaci i z důvodu, jak říkáte, že již nenosíte pooperační podprsenku, také z důvodu, že možná více zatěžujete končetiny a hrudník.
S pozdravem
M Molitor
Dobrý den,
souhlasím, doporučuji se poradit v první řadě se svým operatérem.
S pozdravem
MUDr. Lubor Mrňa
Klinika YES VISAGE
Vážená slečno, navštívi svého operatéra je správný nápad. On nejlépe ví, jakým způsobem tkáně preparoval, prostě jak operace probíhala. Samozřejmě, při nejasnostech, i s ohledem na velmi "slušný" objem, Vás může poslat na další odborná vyšetření, např. ultrazvuk. Po větší fyzické zátěži a při nenošení podprsenky se i po delší době mohou objevit bolesti. Pak je první pomoc fyzické šetření a aplikace té speciální fixační podprsenky. Tedy vyjádření Vašeho operatéra bude směrodatné.
Mějte se hezky, prim. Dr. V. Víšek, CSc., CAN Clinic.
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.