B-lite recenze

Aja601633
Aja601633
6. 11. 2017 · Poslední odpověď: 9. 11. 2017

Dobry den, Zvažuji zvětšení prsou. Bylo mi nabídnuto vložení implantátu pod sval - zn. Mentor s hrubší texturou nebo B-Lite (cca 320 ml). Docetla jsem se, ze v souvislosti s implantáty muže dojít ke vzniku ALCL, nicméně, ze toto by nemělo hrozit u implantátů s hladkým povrchem. Prosim o Váš názor. Dále by mne zajímal názor na implantát B-lite. Hovoří se o něm v superlativech, ale mám obavy, ze s nim je krátká zkušenost a nemá ani certifikát FDA. Navíc má také zřejmě hrubší povrch. Dekuji za odpověď.

Reklama

odpovědi (2)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Nevěřte všemu co se dočtete. Mentor je tradiční firma s ověřeným povrchem, na který si dává výrobce velice solidní záruku. B lite je moderní technologie, to že nemá klasifikaci FDA nemění nic na tom že v Evropě jí má. ALCL byla diagnostikována v posledních letech díky modernosti diagnostické technologie. Nicméně je to vzácný záchyt a ještě se pořádně neví důvod vzniku. Pokud budete uvažovat takto, tak si výkon radši rozmyslete, protože se vám budou v hlavě honit problémy, které operace může přinést a v tu chvíli jdete z handicapu do handicapu.
Pokud si však vyberete operatéra, tak mu věřte do poslední chvíle. Určitě se obraťte s takovýmto problémem na ATESTOVANÉHO PLASTICKÉHO chirurga se zkušenostmi v této problematice. Ideální je investovat do konsultací na více pracovištích.
Můžete se stavět také u nás.
Na konsultaci se můžete objednat na 607990077, nebo na našem objednávkovém formuláři našeho webu - zavoláme pak sami.
Zdraví MUDr. Tomášek, plastický chirurg,
Vyjadřujte se, prosím, ke kvalitě našich odpovědí…

ALCL je popisován u texturovaných implantátů, u hladkých dosud ne a zřejmě souvisí s tímto texturovaným povrchem. B-lite je nový implantát a zkušenosti jsou s ním malé. Jeho zajímavá vlastnost je jeho nižší hmotnost oproti jiným implantátům, což může být v některých indikacích výhodné. Hovořit ale v superlativech o něčem co se používá krátce nelze. Nejde o krátkodobý efekt a vlastnosti ale dlouhodobé výsledky. Vždy se rozhodujte zda rizika, která s operací přicházejí stojí za benefit, který dostanete. A pokud vám rizika za to stojí, tak s musíte počítat a postavit s k nim pak čelem, když se něco stane. S pozdravem Dr Lhotský

Reklama

5 odpovědí, nejnovější odpověď: 2. 7. 2014
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 13. 7. 2022
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 17. 12. 2023
5 odpovědí, nejnovější odpověď: 24. 3. 2015

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi