Augmentace prsou ano či ne?

lluuccaa
3. 10. 2014 · Poslední odpověď: 9. 10. 2014

Dobrý den. Je mi 32let mám 2 odkojené děti. Pod prsy mám 75A, dříve 75B. Na konzultaci mi bylo doporučeno 375ml anatom. pod sval zn. Natrelle. Dle nálezu mám v jednom prsu fibradenom a rozšířené vývody až cyst. charakteru. Na dotek bolestivé. Můj operatér to chce zanechat, pokud to nemusí ven a dle nálezu to ven nemusí. Nevím jestli mi augmentace přinese uspokojení nebo spíše více starostí s odstupem času. Chtěla bych znát váš náhled odborníků, ale i majitelek zvětšeného poprsí. Pomůže mi to v mé rozhodování. Předem velmi děkuji za jakýkoli názor.

Reklama

odpovědi (4)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Dobrý den,
Pokud plánujete operaci, podle mého názoru, je lepší fibroadenom během operace vyjmout a poslat na histologické vyšetření. I když se jedná o benigní nádor, který téměř nikdy nemalignizuje. musí se stále sledovat.
Augmentace implantáty má své plus i minus, obecně většina žen je velice spokojená, implantáty májí celou řadu let bez jakýchkoliv potíží.
Další metodou je zvětšení prsou vlastním tukem, pokud si přejete zvětšit prsa jen o půl nebo jedno číslo.
S pozdravem
Dr. Helena Singerová

2 adresy v Praha (kraj)

Ano...

2 adresy v Praha (kraj)

Dobrý den. Při fibroadenomu jsou prsa citlivá a při augmentaci pod sval by prsa dost bolela. Zdraví Mudr. Šulcová

Dobrý den, pokud je bolestivý dotek na prsa již nyní, vložení implantátů může znamenat trvalý tlak na fibroadenomy a tím možné zhoršení Vašich současných obtíží. dr. Paděra

Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Zvětšení prsou
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 10. 4. 2012
Botulotoxin
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 28. 12. 2007
Modelace prsou
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 19. 9. 2021
Zvětšení prsou
9 odpovědí, nejnovější odpověď: 23. 1. 2016
Zvětšení prsou
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 23. 5. 2022
Rekonstrukce prsu
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 15. 11. 2015
Rekonstrukce prsu
6 odpovědí, nejnovější odpověď: 1. 11. 2012
Zvětšení prsou
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 20. 8. 2020
Zmenšení prsou
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 16. 8. 2022
Lipofilling prsou
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 31. 5. 2016

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi