Augmentace a bulka v prsu

Uzivatel
28. 5. 2007 · Poslední odpověď: 29. 5. 2007

Dobrý den. Mám podstoupit augmentaci a při vyšetření mi byla zjištěna bulka v prsu. Můžu augmentaci podstoupit i přesto nebo musím počkat až bude objasněno o jakou bulku jde? Může jít o rakovinu? Jaká je pravděpodobnost že o rakovinu jde? V rodině nikdo rakovinu neměl.Bulka je velká 1,2cm. Jsem po 2 dětech, obě jsem kojila cca 1týden. Po dceři jsem měla zánět prsou ( před 8 lety),, je možné že bulka je jen nějaký následek starého zánětu? Nikdo mi nechce říct co to je za bulku. Prý mám počkat 3 měsíce a pak se uvidí co to udělá, jestli to poroste nebo ne.Předem děkuji za odpověď.

Reklama

odpovědí (6)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Dobrý den, pokud Vám na Vašem pracovišti doporučili s neznámým útvarem v prsu počkat 3 měsíce a nic během této doby nedělat, obraťte se co nejdříve na jiné pracoviště.
dr. Paděra

Vyšetření prsu sono nebo mammograf je požadováno právě proto,aby se vyloučilo nějaké onemocnění prsu a případně se utvar odstranil bud před augumentací nebo v jejim průběhu,Záleží na lokalitě,kde se nachází utvar a jaké je pavděpodobné povahy.Poměrně často v průběhu augumentace ůtvar odstraníme a histologicky vyšetříme,aby se v budoucnu do prsu s implantátem nemuselo zasahovat.

Dobrý den.
U všech nad klietek nad 30 let vyžadujeme mamografické popř. sonografické vyšetření prsou, abychom eliminovali možná rizika.
Pokud Vám byl nalezen nějaký útvar v prsu je nutné počkat si na výsledky vyšetření, aby se vyloučil problém v prsu.
S pozdravem MUDr. Vraspírová

Dobrý den. Z Vašich dotazů lze nyní odpovědět pouze na ten první : na augmentaci můžete až po odstranění popsaného nálezu a zjištění výsledku histologie. Byl-li v prsu zánět, lze opravdu předpokládat, že nález má souvislost s tímto onemocněním. Kdyby mammolog měl i malé podezření, že se jedná o zhoubný nález, určitě by nečekal 3 měsíce, ale doporučil odstranění k vyšetření ložiska ihned. To pro Vaše uklidnění. Nashledanou, dr. Remeš, ********, SANUS

Rozhodně bych doporučoval počkat se stanovením diagnosy a pak eventuelně podstoupil výkon v případě neg. výsledku. Není možné, aby Vám nikdo nechtěl nic říci, spíše se jedná o to, že se musí čekat s potvrzením diagnosy. Zdraví Dr. Tomášek ***********

Rozhodně by Vás při tomto nálezu neměl žádný soudný plastický chirurg operovat do doby, než bude zcela jasné, o co se jedná. Domnívám se, že čekat na další vyšetření tři měsíce není úplně moudré, na Vašem místě bych asi trval na objasnění diagnozy - ale neznám podrobnosti.Zdraví Dr Svoboda

2 adresy v Praha (kraj), Středočeský kraj...
Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Zvětšení prsou
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 25. 6. 2024
Zvětšení prsou
5 odpovědí, nejnovější odpověď: 16. 1. 2014
Zvětšení prsou
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 12. 1. 2009
Gynekomastie
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 28. 4. 2014
Zmenšení prsou
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 15. 10. 2008
Gynekomastie
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 27. 5. 2020
Gynekomastie
8 odpovědí, nejnovější odpověď: 8. 3. 2013
Abdominoplastika
1 odpověď, nejnovější odpověď: 12. 3. 2008
Operace očních víček
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 12. 12. 2018
Odstranění znamének
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 14. 8. 2015

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi