Dobrý den, jssm 4 tsdny po operaci "zmenšení prsou , doposud jsem byla.spokojená, tvar je pěkný, ale po sundání náplastí z prsou se mi prsa nelíbí, protože v jizvě pod oběma dvorci je tmavá tkáň, která při přelepení jizev nebyla vidět a já si myslím, že to je zbytek dvorce ze starého prsu. Na pravém prsu je to méně /možná 4mm, ale na levém je to hodně, viz foto /. Na kontrole jsem to lékaři sdělila, říkal, že to je pigment, ale to se mi nezdá. Je jedné straně jizvy je to světlé a na druhé straně je tmavá tkáň, takže pigmentaci spojenou s operací vylučuji. Jsem z toho nešťastná, vypadá to ošklivě. Operace nebyla levná a rekonvalescence je dlouhá. Jsem si bohužel jistá, že prso se mělo zabrat více, že se jedná o dvorce z původních prsou. Prosím nějakého lékaře o názor, děkuji
Vážená paní, neznám Váš předoperační stav, ale celkový výsledek se mi jeví jako velmi dobrý. Onu případnou hyperpigmentaci, či pigmentaci způsobenou okrajem dvorce má smysl hodnotit a řešit nejen po celkovém zhojení, ale po stabilizaci jizev, tedy až za mnoho měsíců. Pak případný problém řešit s vaším operatérem. Případná korekce by byla určitě jednoduchý výkon v lokální anestezii.
S pozdravem, prim . Dr. V. Víšek, CSc., CAN Clinic.
Dobrý den,
žel podle fotografií bez znalosti předoperačního nálezu se to nedá zcela přesně zhodnotit. Pravdu můžete mít oba.
S pozdravem
Ivo Menšík
Dobrý den,
plně souhlasím s paní doktorkou Šormovou.
S pozdravem
MUDr. Helena Singerová
Dobrý den,
ano může to být zbytek dvorce. To se stane, když byl dvorec hodně široký. Pokud by operatér odstranil vše, mohlo by dojít k příliš velkému tahu a tím k odumření tkáně. Určitě k tomu měl důvod, jinak by k tomu dojít nemělo. Nicméně po čase bude jistě možné tuto zbylou tkán jednoduchou excisí vyjmout.
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.