Zmenšení prsou přes pojišťovnu?

Maroon
Maroon
8. 2. 2018 · Poslední odpověď: 13. 4. 2018

Dobrý den,chci se zeptat zda zmenšení prsou přez pojišťovnu má nějaká kritéria.Konkrétně bylo mi řečeno že pokud bude zákrok hrazený pojišťovnou,dělají pouze velikost jedna a dva.Mám široký hrudník a široká ramena,nikdy jsem neměla malá prsa,tak si to neumím představit a mám z toho trochu strach.

Reklama

odpovědi (4)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

v zásadě hlavně tromboembolická choroba a obtížnější hojení.. hezký den prof dušková

K odpovědím kolegyň - profesorky a primářky není co dodat :-)
Zdraví MUDr. Tomášek, plastický chirurg,
Vyjadřujte se, prosím, ke kvalitě našich odpovědí…

Výkon, který hradí pojišťovny , se jmenuje operace gigantomastie -- to je nestvůrné zvětšení prsou .
K povolení výkonu je třeba doložit : RTG nález na krční a hrudní pateři , potvrzení o dlouhodobé a neúspěšné rehabilitaci a ortopedický nález na pohybovém aparátu, taktéž dlouhodobě léčený .
Ani pak to ale neznamená, že automaticky máte nárok na operaci . O proplacení výkonu pojišťovnu musí požádat chirurgické pracoviště a i zde může lékař posoudit, zda indikace je správná a odmítnout provedení výkonu .
Je nutný normální BMI - tedy nebýt tlustá . Cílem je odlehčením v oblasti hrudníku snížit zátěž na exponované oblasti .
Cílem operace tedy není vyrobit pěkná pevná prsa, přiměřeně velká , abyste měla pěknou figuru . Toto je parketa estetické chirurgie , a tedy placený výkon . V ČR je to výkon stále ještě dostupný převážné většině zájemkyň.

zdravím , prim dr Schmoranzová

ZP platí za odlehčení pohybového aparátu, zmenšení prsů se obvykle pohybuje okolo 500 gr, což ale znamená, že operace není pro obézní ( s nadměrným BMI), kde je přínos malý a k tomu výkon je vysoce riskantní, nicméně ani pro ženy s poprsím méně objemným, vždyť přece každý ví, že bolestmi zad může trpět i žena s prakticky minimálními prsy, pokud nebude mít pevný svalový korzet hrudníku a stěny břišní, přeji hezký den prof dušková

Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Zmenšení prsou
8 odpovědí, nejnovější odpověď: 30. 1. 2020
Zmenšení prsou
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 13. 6. 2019
Zmenšení prsou
97 odpovědí, nejnovější odpověď: 5. 6. 2019
Zmenšení prsou
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 6. 4. 2017
Zmenšení prsou
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 20. 10. 2015
Zvětšení prsou
5 odpovědí, nejnovější odpověď: 16. 2. 2012
Zmenšení prsou
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 24. 1. 2018
Zmenšení prsou
9 odpovědí, nejnovější odpověď: 10. 11. 2010
Zmenšení prsou
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 30. 8. 2013
Zmenšení prsou
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 24. 7. 2015

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi