Tvoření mléka po zmenšení prsou - nemožnost kojení

Martinka21
Martinka21
2. 6. 2016 · Poslední odpověď: 4. 7. 2016

Dobrý den přeji, chtěla bych se zeptat. V roce 2012 jsem byla na zmenšení prsou a teď jsem ve 2.měsíci těhotenství a má otázka zní jestli mám zajít k nějakému doktoru ohledně prsou aby se mi nevytvořilo mléko a nebo jestli se mi nevytvoří protože doktorka co mi to dělala říkala, že kojit nebudu moci. Předem děkuji za odpověď a přeji krásný zbytek dne.

Reklama

odpovědi (3)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Dobrý den,
pro Vaše dítě by bylo nejlepší, pokud byste mohla kojit. Proto bych se nijak nesnažil zamezit tvorbě mléka. Naopak bych doporučil kojení zkusit a případná, opatření bych zvažoval až v případě, že byste měla potíže. Šance, že budete moci normálně kojit je relativně vysoká - u většiny technik zmenšení prsou zůstává alespoň část žlázy zachována. Blížší informace může poskytnou pouze Váš operatér, který umí nejlépe odhadnout, kolik v prsech zůstalo funkční žlázy.
S pozdravy
Libor Streit

2 adresy v Jihomoravský kraj

Já osobně bych tomu dal volný průběh. Po mammaplastikách se běžně kojí, častěji se vytvářejí cysty, ale komplikace se zjistí až v průběhu kojení. Kojení je pro dítě velmi významné a já bych tedy laktaci aktivně nestavěl. Kolega Molitor má pravdu, ideální je obrátit se na operatera.

Zdraví MUDr. Tomášek, plastický chirurg,

Prosím, hodnoťte naše odpovědi

Dobrý den, Martino,
tvorba mléka závisí na tom, zda Vám operující lékařka zachovala alespoň nějakou část mléčných žláz, či nikoli. V případě, že při zmenšení byla mléčná žláza odstraněna, pak se mléko opravdu nevytvoří, jelikož nebude mít z čeho. Na tento dotaz by Vám tedy nejlépe odpověděla právě operující lékařka, která prováděla zmenšení prsou a ví, zda odstraňovala mléčnou žlázu, či nikoli.

Hezký den,
MUDr. Martin Molitor - primář plastické chirurgie
Klinika YES VISAGE

Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Zmenšení prsou
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 26. 7. 2017
Zvětšení prsou
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 26. 2. 2009
Zmenšení prsou
8 odpovědí, nejnovější odpověď: 30. 1. 2020
Zvětšení prsou
11 odpovědí, nejnovější odpověď: 17. 7. 2012
Zmenšení prsou
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 10. 11. 2024

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi