Reoperace - redukce prsou

Sim5
7. 11. 2024 · Poslední odpověď: 10. 11. 2024

Dobrý den, v roce 2019 jsem podstoupila zmenšení prsou z velikosti 65H na podprsenku ve velikosti E. Bohužel prsa se mi opětovně začla zvětšovat přičemž jsem vážila celou dobu přibližne stejně (+- 2 kg), 168/55 kg. Je mi 29 let. Letos jsem byla těhotná a přibrala 11 kg, což znamenalo i změnu velikosti zpět na H a zároveň pokles. Nekojím, kvůli jizvám po první operaci se kojení nedalo bolestí vydržet, zároveň bradavky byly velmi ploché. Další dítě již neplánuji. Aktuálně jsem 6 týdnů po porodu, váhově aktuálně 57. Operaci neplánuji hned, chci se dostat do formy a na svou původní váhu. Dost pochybuji, že se prsa zmenší sama. Chtěla bych se zeptat, zda je reoperace možná. Na první fotce jsou prsa po operaci. Byla jsem nespokojená, protože vzhledem k úzkému hrudníku byla prostě stále velká. Ráda bych se dostala na výrazně menší velikost, i velikostí dvorců. Ten pravý se mi za poslední 4 roky výrazně zvětšil. Takto velká prsa mi způsobují bolesti zad, zároveň i psychické problémy. Nejen, že opět nemůžu najít padnoucí podprsenku, ale jsem vystavena pohledům okolí. Stačilo mi, když jsem v těhotenství dostávala poznámky, abych dítě kojením neudusila…nebo otázky, zda je nemám udělaná, když jsem tak hubená. Otázka tedy: je reoperace možná? Je možná výrazně menší velikost např. B/C, tak aby prsa nepřepadávala a v případě nárůstu váhy v budoucnu se nezvětšily na G/H? Lze prsa spravit tak, aby nebyla “tlustá” , tj.odebrat ze strany, aby nevylézaly? Mockrát děkuji.

Reklama

odpovědi (2)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

2/2 pokračování:

3. Ano, lze se cíleně zaměřit na zevní části prsou.

4. Proces opakovaného růstu nelze vyloučit. Doporučil bych (zase s časovým odstupem 1/2-1 roku) endokrinologické vyšetření, zda nemáte zvýšenou hladinu hormonu prolaktinu. Pokud ano, bylo by třeba pátrat po příčině.

S pozdravem

Ivo Menšík

Dobrý den,

váhám, kde začít s odpovědí na váš mnohočetný dotaz.🙂 Začnu tímto: Nezoufejte, takových jako vy je mnoho... A hlavně, ANO, dá se s tím něco dělat.

1. s operací je třeba počkat, a to minimálně 1/2 roku po ukončeném těhotenství, lépe i déle.

2. zcela jistě lze zmenšit dvorce na +- požadovanou velikost, to není vůbec problém. A zcela jistě lze zmenšit i objem prsou. ALE: Co se týče výsledné velikosti prsou, tam už bych garance asi nedával, a to z toho důvodu, že nevím jakou operační technikou byla prsa operovaná poprvé. Technika operace se musí v jistém smyslu zopakovat, jinak by hrozilo odumření dvorců a bradavek. Zkrátka vždy musí zůstat dostatek tkáně, kterou vedou krevní cévy, aby zajistily výživu a někdy se pacientkám zdá, že ta prsa jsou stále pro ně velká, přitom z hlediska chirurgické bezpečnosti je již prostě zmenšit není možné. V tomhle opravdu v tuto chvíli podle fotek pro mě neznámá.

1/2

Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Odstranění strií
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 30. 5. 2019
Zmenšení prsou
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 25. 10. 2023
Modelace prsou
1 odpověď, nejnovější odpověď: 8. 7. 2016
Zmenšení prsou
1 odpověď, nejnovější odpověď: 22. 7. 2021
Zvětšení prsou
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 12. 6. 2013
Zvětšení prsou
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 9. 2. 2022
Zvětšení prsou
7 odpovědí, nejnovější odpověď: 25. 1. 2012
Zmenšení prsou
5 odpovědí, nejnovější odpověď: 3. 1. 2022
Modelace prsou s augmentací
1 odpověď, nejnovější odpověď: 9. 6. 2024
Zvětšení prsou
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 25. 11. 2012

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi