Dobrý den, jsem po vyjmutí implantátů, kdy mi po 2 dnech byly vytaženy i dreny. Náplasti jsem měla ponechat 3 dny. Celou dou jsem měla docela řezavou bolest v oblasti levého drenu, a když jsem sundala náplast, zjistila jsem, že rána stále není zacelená, a vždy mam na náplasti maličko krev. Nevím, jestli je to tím, že je velké horko, a tak nevím, jestli to mám stále přelepovat, i po 5. dni? Druhé místo po drenu je ok, mám tam stroupek. Ale to jedno se nechce nějak zacelit. Děkuji za odpověď.
Dobrý den,
pokud rána po drénu není ještě zahojená, je vhodné místo desinfikovat a krýt, tedy přelepit stripy, náplastí... ránu takto byste měla krýt až do zahojení a to tak, aby náplast nebo stripy byly čisté, neprosáklé. Pokud by místo bylo oteklé, zarudlé, teplé, pak je nutná kontrola u vašeho operatéra.
S pozdravem
Dr. Helena Singerová
Vážená slečno, je vysoce pravděpodobné, že se kožní rána po drenu spontánně postupně zacelí. Pro jistotu byste měla cca 2x týdně, až do zhojení, zajít na kontrolu ke svému operatérovi a řídit se jeho radami.
Mějte se hezky, prim. Dr. V. Víšek, CSc., CAN Clinic.
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.