Dobrý den, je mi 35 let a mám prsa velikosti 80M. Jelikož jsem nebinární, líbily by se mi ideálně co nejmenší, co už není úplně plochý hrudník - možná větší Ačka. Rozumím, že z toho bude asi hodně jizev, ale to mi zvlášť nevadí. Počítám i se ztrátou citlivosti - ono i teď vzhledem k tomu, kolik to váží, tam většinou skoro cit nemám, jen na bolest.
Jak náročná by takováto operace byla? Jak těžké bude sehnat lékaře, který by to provedl, třeba ve srovnání s mastektomií (kterou považuji za použitelnou alternativu)?
Budu na to potřebovat nějaké posudky? A jak je to vlastně s tou mastektomií - když to nejde přes pojišťovnu, taky se to musí řešit přes povolenku ze sexuologie?
Dobrý den,
při redukci prsou by měla být zachována cévní výživa dvorce, aby neznekrotizoval a tím je limitovaná i výsledná velikost prsou. Tak výrazné zmenšení je rizikové, velikost alespoň B-C by spíše bylo možné.
Jizvy jsou po redukcích prsou vždy kolem dvorce a do kotvy pod ním.
S pozdravem
MUDr. Helena Singerová
Dobrý den,
se schvalovacím "procesem" k mastektomii z jiných než onkologických důvodů nemám zkušenost. Pokud chcete mít malá prsa, pak můžete podstoupit redukci jako kosmetickou proceduru, ale nevím, jestli technicky z "M" na "A" to bude možné.
S pozdravem
Ivo Menšík
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.