Jak moc je možné zmenšit prsa?

MartinaDen
28. 1. 2024 · Poslední odpověď: 31. 1. 2024

Dobrý den, je mi 35 let a mám prsa velikosti 80M. Jelikož jsem nebinární, líbily by se mi ideálně co nejmenší, co už není úplně plochý hrudník - možná větší Ačka. Rozumím, že z toho bude asi hodně jizev, ale to mi zvlášť nevadí. Počítám i se ztrátou citlivosti - ono i teď vzhledem k tomu, kolik to váží, tam většinou skoro cit nemám, jen na bolest.

Jak náročná by takováto operace byla? Jak těžké bude sehnat lékaře, který by to provedl, třeba ve srovnání s mastektomií (kterou považuji za použitelnou alternativu)?

Budu na to potřebovat nějaké posudky? A jak je to vlastně s tou mastektomií - když to nejde přes pojišťovnu, taky se to musí řešit přes povolenku ze sexuologie?

Reklama

odpovědi (2)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Dobrý den,
při redukci prsou by měla být zachována cévní výživa dvorce, aby neznekrotizoval a tím je limitovaná i výsledná velikost prsou. Tak výrazné zmenšení je rizikové, velikost alespoň B-C by spíše bylo možné.
Jizvy jsou po redukcích prsou vždy kolem dvorce a do kotvy pod ním.
S pozdravem
MUDr. Helena Singerová

2 adresy v Praha (kraj)

Dobrý den,
se schvalovacím "procesem" k mastektomii z jiných než onkologických důvodů nemám zkušenost. Pokud chcete mít malá prsa, pak můžete podstoupit redukci jako kosmetickou proceduru, ale nevím, jestli technicky z "M" na "A" to bude možné.
S pozdravem
Ivo Menšík

Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Labioplastika
7 odpovědí, nejnovější odpověď: 7. 5. 2010
Korekce jizev
1 odpověď, nejnovější odpověď: 4. 10. 2022
Modelace prsou
6 odpovědí, nejnovější odpověď: 8. 9. 2017
Zvětšení prsou
7 odpovědí, nejnovější odpověď: 30. 9. 2013
Nechirurgická korekce nosu
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 24. 3. 2023
Zvětšení hýždí
5 odpovědí, nejnovější odpověď: 13. 4. 2016
Zmenšení prsou
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 18. 8. 2016
Zmenšení prsou
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 29. 8. 2023
Facelift
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 23. 3. 2019
Operace očních víček
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 10. 8. 2017

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi