Dobrý večer.Chtěla bych se optat.Jsem měsíc po zmenšení s modelací,vše se hojí bezvadně,otoky ještě pod prsy mám, což je asi ještě normální.Bohužel se mi hůře hojí dvorce.Na začátku to bylo v pořádku,ale ted se mi zdá,že je to horší.Ještě mám pár vstřebávacích stehů a asi na 2místech se mi malinko zanítily.Při zmáčknutí vytéká trocha hnisu.Dá se tyto rány mazat nějakou mastí na lepší hojení?Jizvy u dvorcích jsou rudé jakoby zapálené,ale nebolí.Jinak jsem moc spokojená.Děkuji za jakoukoliv odpověd.
Vážená paní,
určitě byste se měla obrátit na Vašeho operatéra, který by měla Vaše problémy zhodnotit a vyřešit. Někdy se totiž vstřebatelný materiál nevstřebá, může být základem vzniku píštělí, do kterých pak může vniknout infekce. Proto je lepší problém řešit než čekat, co se stane.
Srdečně Vás zdravím,
prim. MUDr. Vlastimil Víšek, CSc., plastický chirurg.
Dobrý den, každá řerstvá jizva je červená a není to vůbez známka zánětu. Jedná o nestabilizovanou jizvu, která prostě musí vyzrát a toto se urychlí masážemi. Ano ono vytékání nemusí znamenat hnis. 4asto se rozpouští v podkoží tuk a vytéká na povrch kůže. Ale návštěva operatéra je na místě. dr.Paděra
Vážená paní,
vše řešte prosím s Vaším ošetřujícím lékařem. Ev. hnisání by mohlo zhoršit výsledný vzhled Vašich jizev v oblasti dvorců.
zdraví dr. stratilova
Kdy je prosím po modelaci a zmenšení vhodné absolvovat vyšetření na mamografu? Operaci jsem podstoupila začátkem září, pro zatvrdliny bylo doporučeno sono. Toto vyšetření mi bylo na příslušném pracovišti odmítnuto s tím, že zásadně mamograf a to, že jsem dva měsíce po operaci údajně nemá vliv. Děkuji za odpověď.
Doporučuji po půl roce od operace.zdravi dr vraspirova
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.