Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, mám obě prsní bradavky ploché a když mi je opravdu zima pravá bradavky vyleze ven, ale moc dlouho ji to nevydrží a levá bradavka zase zaleze hodně dovnitř. Moc mě to trápí, už i z estetického pohledu. jezdím často k moři a opaluji se bez podprsenky a pohled na mě není moc pěkný. Je mi teprve 23 let a nemám děti, ale tak za rok dva bych je mít chtěla a tutíž bych ráda i kojila. Prosím pporadíte mi zda mám začít nejdříve s něčím nebo raději jít rovnou na operaci? Jsem z Liberce a tak nevím kde se tyto operace provádí a s jakým lékařem se mám poradit? A jaká je asi cena této operace. Děkuji mnohokrát
Dobrý den,
Cena výkonu záleží na pracovišti. Co se týče operační metody, hodně záleží na tom, jak moc jsou bradavky vpáčené, a zda jdou vybavit lehce, těžko nebo vůbec. Asi nejšetrnější metodou je zavedení piersingu, co někdy pomůže. Pokud ovšem bradavky nelze vůbec "povytáhnout" a pevně drží vpáčené, pak šetrné metody většinou nepomohou.
S pozdravem a přáním hezkého dne
M.Molitor
Dobrý den, korekce vpáčených bradavek je možná, ale tato operace poměrně značně poškodí funkci prsu - kojení. Vzhledem k Vašemu věku bych toto nedoporučoval. dr.Paděra
Doporučila bych Vám vytahování bradavky buď mechanicky nebo pomoci podtlaku.Pokud by rodiče souhlasili lze na vytaženou bradavku aplikovat piercing,který bradavku udrží v požadované poloze a umožní vytažení mlékovodu a okolních zkrácených struktur.
Dobrý den, rozhodně bych v tuto chvíli doporučil jen počkat, rozhodně není žádný operační zákrok indikován, rozhodně můžete být bez obav, většinou funkční deficit vpáčených bradavek je minimální, možná pravdou je, že Vaše prsa vypadají trochu jinak než u Vašich vrstevnic, ale nejste opravdu jediná...chápu, že se Vám to obtížně přijímá v tomto věku, ale bohužel je tomu tak....možnost ovlivnit z Vaší strany je minimální- vpáčená bradavka je důsledkem krátkých mlékovodů, které vtahují(invertují) bradavku dovnitř
S pozdravem...
Lukáš Frajer
Pacientkám aplikuji do bradavky piercing,co pomuže k vytáhnutí struktur,které způsobují vpáčení.
Operační nikoliv, alternativa mě nenapadá. Paděra
Dobrý den, vpáčení bradavek je způsobeno příliš krátkými vývody mléčené žlázy, které ústí na vrcholu bradavky. Při operace aby tato měla účinek se musí tyto vývody přerušit a poté bradavka vystoupí nad okolí dvorce. Z toho vyplývá, že se ztratí spojení mezi bradavkou a mléčnou žlázu, tudíž mateřské mléko nemá kudy se dostat ven. Takže se samozřejmě při operaci poškodí funkce prsní žlázy. dr.Paděra
Dobrý den, každý plastický chirurg Vám s tímto problémem pomůže. Ale je důležité si uvědomit, že touto operací je vážně poškozena základní funkce prsu a to je kojení. dr.Paděra
Dobrý den. Samozřejmě záleží na stupni vývoje organizmu. Já bych radil s operací ještě vyčkat. Nashldanou, dr. Remeš
Dobrý den. Víte u takhle mladých pacientek se snažím být co nejvíce konzervativní. Možná se Vám to nebude líbit, ale zkuste vyčkat do těhotenství a kojení. Po jeho ukončení velmi často bradavky prominují i bez chir. zákroku. Remeš
Dobrý den. Omlouvám se za pozdní odpověď. Ale současný systém "řetězení" otázek a odpovědí je pro mne dost nepřehledný. Popsaný stav je poměrně častý a nepovažuji ho za patologii. Pokud chcete bradavky zvýraznit, pak jsou formovače vhodné a systém mlékovodů nepoškodí. Délka efektu je individuální. Nashledanou, Dr. Remeš
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli někdo vyzkoušel prášky Perfect Bust nebo Decolen? Prosím má někdo zkušenosti s těmito prášky? Děkuji Monika
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.