Dobry den, pred temer ctyrmi lety jsem absolvovala sklerotizaci zilek na nohou z estetickych duvodu. Od te doby mam neustavajici vetsi ci mensi problemy s pravou nohou - bolest, paleni, tlak, a to nezavisle na rocnim obdobi i poloze koncetiny. Dle ultrazvuku zadny nalez nemam. Sklerotizace mi byla provedena nejen na 2-3 pokroucenych zilkach, ale i na tech dle meho nazoru rovnych a zdravych (cely zivot mam zilky viditelnejsi). Jinym lekarem mi bylo sdeleno, ze muze jit o nervove podrazdeni, ktere se casem zlepsi. Zatim se tak nestalo, spis naopak. Dekuji velmi za radu a pomoc. Zdravi Maresova
Dobrý den,
doporučuji vyšetření. Se zákrokem, který proběhl před 4 roky již prakticky nemůže souviset.
S pozdravem
doc. MUDr. Peter Baláž, Ph.D., FEBS, MHA
Klinika YES VISAGE
Vážená paní Marešová, je prakticky vyloučeno, aby potíže, které popisujete souvisely se skleroterapií drobných kosmetických varixů před 4 roky.
Jejich příčinu může odhalit je nové podrobné vyšetření - příčin potíží na dolních končetin je celá řada a musí se po nich pátrat. Obvykle někým, kdo této problematice dobře rozumí. Prim. MUDr.Jaroslav Strejček, CSc., předseda České flebologické společnosti ČLS JEP
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.