Dobrý den, jsem poslána na septoplastiku,mukotomii z ORL. Mám věčně ucpaný noc a rýmu. Jedna paní doktorka mi řekla, že je to srovnání nosní přepážky(mám křivý nos,z obou stran hrboly). Druhá paní doktorka mi řekla, že to není zevní operace nosu pouze vnitřní a že mi nos srovnávat nebudou, jen odstraní něco zevnitř. Nevím teda přesně co mi budou dělat.?! Myslíte, že si sám potom chirurg v nemocnici může určit co mi stím nosem udělají a domluvit se popřípadě i jinak přímo tam nebo musí dodržet co mám napsané v papíru od ORL a nic jiného nedělat. Když už budu na té operaci chtěla bych rovnou srovnat nos. Prosím poraďte. Děkuji
Něco jiného je výkon estetický, hrazený klientem a něco jiného je zdravotní výkon, čili uvnitř řešení dýchacích cest. Jsou pracoviště, kde se tyto výkony provádí najednou, ale estetický výkon musíte hradit... Poptejte se na ORL pracovištích, kde spolupracují s plastickými chirurgy.
Zdraví MUDr. Tomášek, plastický chirurg,
vedoucí lékař Centra estetické plastické chirurgie DaTOM
Dobrý den, před čtyřmi dny jsem prodělala septoplastiku. Dnes jsem bohužel dostala rýmu.Může lehké vysmrkávání sekretu nějak ovlivnit uchycení destiček?Jak jinak v případě rýmy postupovat? Nos pravidelně prokapávám kapkama, které jsem dostala v nemocnici a zvlhčuji nosním sprayem Vincentka. Děkuji za odpověď. Jana
Doporučuji velmi podrobné vyšetření na ORL klinice Vám nejbližší Fakultní nemocnice. To co popisujete. není pro tyto zákroky obvyklé.
Zdravím prim.MUDr.Otakar Lucák
Dobrý den,jen bych se ráda zeptala,pokud bych chtěla podstoupit plastiku měkkého nosu v lokální anestezii , je nutné u lokální dělat předoperační vyšetření? ...Děkuji
Hezký den,
pokud se jedná jen o malou korekci měkkého nosu, pak je lokální anestézie možná. Považuji však za nezbytné alespoň vyšetření krevního obrazu a koagulačních faktorů, pokud se s ničím neléčíte a jste tedy zdravá.
Dr. Vidura
RVmedCentrum Olomouc
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.