Na jaké vrásky je vhodné použít k aplikaci kyseliny hyaluronové kanylu a proč? Je to metoda vhodná jen na hluboké vrásky?
Dobrý den,
co se týče použití jehličky či kanyly - jehličku většinou používáme k podpichu - redukci vrásek, kanylu při doplňování objemu , např. propadlé tváře, kruhy pod očima či aplikaci liftujících výplní ke zvýraznění kontur v obličeji, modelaci prsou či zadečku nebo i na doplnění materiálu nad koleny k redukci zvrásněné kůže apod.
Krásné dny bez vrásek přeje
MUDr. Milena Vojtíšková
Pěkný den, děkuji za Váš dotaz. Použití kanyly nebo jehly vždy záleží na zkušenostech lékaře, obecně platí, že v některých anatomicky rizikových oblastech je vhodnější použití kanyly. Já kombinuji nejraději obě metody. Obecně je vhodnější použití kanyly na místa s větší plochou - tváře. S pozdravem, MUDr. Martina Neradová Richterová
Dobry den,Obracim se na Vas s nasledujicim dotazem, je mi 38 let ,mam otoky pod očima, chci udelat injekcí Kyselinu hyaluronová nebo blefaroplastiku?
Dobrý den ,
pokud trpíte na otoky spodních víček , může být řešení Vašeho problému kys. hyaluronovou jen znásobeno , nebotˇ výplňový materiál na bázi kys. hyaluronové na sebe váže vodu a tudíž může problém prohloubit.
Zda řešit tuto oblast blefaroplastikou , bylo by vhodné lokální nález při osobní konzultaci zhodnotit.
Doporučím však zvážit ruční lymfodrenáže v oblasti kolem očí k ev. upravení lymfostázy .
S pozdravem
Hlavatá Stružínská markéta
Zaujala mě možnost aplikace výplně kanylou, což má být šetrnější a s menším rizikem modřin. Ráda bych se zbavila kruhů pod očima i vrásek na horním rtu. Je kanyla dobrá volba? Je pravděpodobnost otoku a modřin menší než při klasické aplikaci jehličkou? Děkuji za vysvětlení
Dobrý den,
na kruhy pod očima naše pracoviště také preferuje aplikaci pomocí kanylky. Zákrok se provádí z jednoho vpichu, je minimálně bolestivý a pravděpodobnost vzniku modřinek je daleko menší než při použití jehličky. Co se týče kůže nad horním rtem, zde záleží na množství a hloubce vrásek, zde situaci zvažujeme individuálně.
Krásné dny bez vrásek
přeje
MUDr. Milena Vojtíšková
www.aurumaesthetic.cz
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.