Dobrý den, na ošetření přístrojem plexr jsem byla 20.5.2020, dnes mi zůstaly jen dva stroupky, ostatní se odloupaly, ale na víčkách mám po stroupcích pořád růžové tečky. Nosím sluneční brýle a dle doporučení od paní doktroky ještě mažu krémem SPF 50. Chtěla bych se zeptat, jestli a kdy růžové tečky zmizí. Případně jestli mám něčím ošetřovat? Mazat? Děkuji mockrát, nevypadá to teď vůbec pěkně a make-up bych také asi neměla zatím používat.
Dobrý den, rychlost hojení je individuální. Stav, který popisujete, ale zatím nijak nevybočuje z normy. Kromě aplikace krému s SPF50 bych podle pocitu partie po zákroku promašťovala (např. 3% borová mast nebo Ophtalmo-Septonex, ale může to být už i běžný krém, který používáte). Jak často mazat záleží na typu pleti a hlavně Vašem pocitu, také na počasí. Zatím je chladněji, takže SPF tak důležité není, běžné mazání spíše častěji, až se oteplí, budě stačit třeba 2krát denně. K regeneraci pleti mohou také významně pomoci produkty některé medicínské kosmetiky (např. termální voda certifikované bio-kosmetiky Jonzac nebo jejich krémy k ošetřování očního okolí.....termální vodu je ale vhodné vždy nechat uschnout, neutírat. nevadí, když se trochu dostane do očí, zklidňuje).
Příjemný den a s pozdravem,
MUDr. Nina Koutná, dermatolog, Klinika GHC Praha
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.