Jde mi o odstranění propadlin pod očima. Zatím si nedovedu vybrat přesný postup a kliniku. Pod očima mám patrně ochablý kruhový oční sval, který předpokládám způsobuje ty propadliny, a pak ještě i menší tukové váčky. Nemám zájem o výplně kyselinou a podobné méně trvanlivé zákroky. Z toho, co jsme si načetl, tak by se situace mohla řešit tím, že se nebude nic moc vymýšlet a udělá se A) prostá dolní blefaroplastika (napnutí kůže pod okem a odstranění tukového váčku) anebo buď B) blefaroplastika udělaná technikou s napnutím kruhového svalu, nebo C) blefaroplastikou doplněnou o lipografting a rozprostření tuku do oblasti kruhů (jak jsem viděl u několika podobných dotazů) Měl bych dva dotazy: dolní blefaroplastiku nabízí téměř každá klinika, ale nevím, jestli je tím míněna i operace jinou než klasickou technikou, která by vyřešila i ty propadliny, resp. kruhový sval (viz výše popsané možnosti B a C). Dále mě zajímá čekací lhůta a cena těchhle speciálních technik blefaroplastiky. Věk 40 let. Místa: primárně Plzeň, event. sekundárně Praha.
Dobrý den,
z velmi nekvalitních snímků bych soudil pro určitý problém pouze na víčku pravém, na levém neshledávám nic, co by mohla řešit plastická chirurgie. Znovu zdůrazňuji, že má tvrzení se opírají pouze o tyto dva nepříliš kvalitní snímky. Není-li pro vás Brno v nedostupné vzdálenosti, osobní konzultace by byla určitě přínosnější.
S pozdravem
Ivo Menšík
Dobrý den,
k tomu jsou právě konzultace před operací. Možností je mnoho, sám jste je popsal. Jen vyplnění tukem může být hezké zpočátku po výkonu, ale s postupujícím časem se budou víčka měnit a mnohdy tyto výplně dělají různé potíže.
S pozdravem
MUDr. Helena Singerová
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.