Dobrý den, jsem necelé 3 týdny po operaci dolních víček (odstranění tukových prolapsů). Pod pravým okem se mi hned po operaci udělaly takové 2 bouličky. Netuším, o co se jedná. Při odstranění stehů mi bylo doporučeno bouličky lehce masírovat, ale není to úplně příjemné, potom mi v tom místě mravenčí v průběhu celého dne. Konzultovala jsem to s lékařem a doporučil nedělat tedy nic a nechat v klidu hojit. Já se ale strašně bojím, ze mi tam ty bouličky zůstanou. Proto se chci zeptat, zda už jste se s tím prosím někdy setkaly a zda se to může samo vstřebat, za jak dlouho nebo popřípadě o co se vlastně jedná. Lékaře jsem se ptala, zda to není ještě zbytek tukového prolapsu, bylo mi řečeno, že rozhodně ne.
Dobrý den,
Setkal jsem se s tím několikrát. Pravděpdobně se jedná o drobné části kruhového očního svalu, které se stáhly po uvolnění kůže. Určitě to nejsou prolapsy. Souhlasím s názorem, že teď bude nejlepší postup čekat. Stav se bude normalizovat měsíce. S odstupem minimálně ½ roku by se event. dalo uvažovat o injekční aplikaci minimální dávky kortikoidů.
S pozdravem
Ivo Menšík
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.