Neustálé praskliny kůže kolem poševního vchodu

Andreaaaa
9. 11. 2021 · Poslední odpověď: 17. 4. 2022

Dobrý den, ohledně perineoplastiky,

při každém sexu mi praskne kůže v okolí hráze. Je to malá prasklinka, ale šíleně pálí a bolí. Dokonce bolest a pálení zůstává ještě další 2 dny při močení. Mám 1 dítě - od porodu uběhlo JIŽ 6 LET a pořád je to stejné. Nic se nezměnilo, 6 let a každý sex stejné problémy. Manžel je náruživý, tudíž je to pro mě velmi těžké, sex je pro mě kvůli tomu jen frustrace a bbolest a nechuť, libido na nule, už jsem nebyla vzrušená celých 6 let, ani když dělá cokoliv, žádné potěšení. Je mi z toho jen zle. Před porodem jsem tyto potíže vůbec neměla. Přijde mi, že jsem sešitá moc úzce ve vchodu. Ale to nevím, problém může být jinde. Měli jsme kvůli tomu i partnerské problémy, byli jsme až na prahu rozvodu. Mě nezbývá nic jiného, než sex přetrpět. Jenže nechci s tímhle žít, když je to každé 4 dny pořád dokola. Jen mi jen 28 let. Sotva se zahojím, přijde další sex a prasknutí. Jen se bojím chirurgicky rozšířit poševní vchod, abych pak neměla zase jiný problém, že sex nebudu cítit a manžel už vůbec ne. Přála bych si zůstat jak jsem, ale vyřešit praskliny. Máte nějakou radu, zda by se to dalo vyřešit i jinak? Třeba mastmi? Zkoušela jsem kokosový olej, Vagisan, teď mám Ellen probiotický intimní krém, ale nic nepomáhá. MUDr. - má gynekoložka mi chtěla předepsat mast s kortikoidy, ale těch se trochu obávám. Jen to chci jednou provždy vyřešit. I kdyby jste mi doporučili tu mast s kortikoidy, zkusím jí. Pokud je víc přínosů než ztrát.

Děkuji Vám za odpověď

Reklama

odpovědi (4)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Dobrý den, tento problém řeším již mnoho let pomocí operačního zákroku, kdy se odstraní tzv. příčná řasa hráze. Žádná mastička Vám nepomůže, v případě Vašeho zájmu zavolejte.

Hezký den Pícha Petr GynCentrum Praha

Dobrý den
Dopročuju vám na vyšetřeni .
Dr samer Asad .

Dobrý den, nejspíše se bude jednat o chronickou fisuru. Ta se bohužel jen tak nezahojí. Při léčbě se nejdříve vyzkouší hyperestrogenizace mastí, pak kortikoterapie (efekt konservativní léčby je do 20%), nakonec je nutné fisuru buďto dostatečně široko a hluboko odpařit laserem anebo chirurgicky vyříznout a znovu sešít. Rozšiřování nejspíše nebude nutné. S pozdravem MUDr. Radek Poláček

Vážená paní, především se držte rad Vaší gynekoložky. Pokud by ty potíže po všech pokusech o konservativní léčbu nepomohly, patrně by Vás čekala operace ve smyslu uvolnění poševního vchodu. Držím Vám palce, abyste si vybrala nejmenší zlo.
S pozdravem, prim. Dr. V. Víšek, CSc., CAN Clinic.

Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Vaginoplastika
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 3. 10. 2023
Vaginoplastika
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 20. 9. 2013

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi