Dobrý den, mám takový problém. Dnes jsem přišla na to, že mi nedrží sešití po porodu (porod před týdnem, 20.7. 09). Po večerním koupáním jsem se "zkoumala" zrcátkem a zjistila jsem, že buďto mě vůbec zvenčí po porodu nesešili, nebo mi stehy vypadly hodně brzy....každopádně jizva je rozšklebená a po stezích ani památky. :o( Mám čekat, že se to "samo" nějak stáhne, nebo raději navštívit lékaře ihned? Kromě toho, že to vypadá přímo šíleně, tak to hodně bolí a při každé návštěvě toalety trpím. Při prvním porodu bylo vše OK a nástřih srostl dobře, tak mě to teď docela děsí. Předem děkuji za odpověď Jitka
Vaše starosti jsou i nejsou předčasné. Bohužel k rozpadu rány po sešití nástřihu při porodu je častější než by se chtělo. Pokud byl nástřih proveden v ten správný čas a nedošlo k poranění svalu rána se při dobré a častější hygieně zahojí i takzvaně per secundam, laicky řečeno zhojí se pomaleji, větší jizvou. Někdy se jizva zpevní a je vše v pořádku. Pokud ke zpevnění nedojde, nebo se špatně zhojí i poraněný sval, pak dochází k uvolnění poševního vchodu se všemi důsledky. Řešit tuto situaci dva týdny po porodu je předčasné. Rozhodně zajděte ke svému porodníkovi a projednejte situaci. On nejlépe ví co tam šil. K zobjektisování situace se můžete po doporučení gynekologem objednat do perineální ambulance Ústavu pro péči o matku a dítě v Praze 4 Podolí do perineální poradny, kde tuto situaci jako plastický chirurg řeším ve spolupráci s gynekology tohoto prestižního pracoviště. Poradna po dovolených začíná fungovat od poloviny srpna. Nejedná se totiž o akutní léčbu. Problémy se řeší stejně až po zahojení. Léčbu komplikací po porodech hradí samozřejmě pojišťovna. Zdraví Dr. Tomášek 602303877
Dobrý den, prosím o Váš názor. Jsem 4 roky po perineoplastice po předchozích dvou porodech. Když jsem perineoplastiku podstupovala, byla jsem si jistá, že další dítě nebude. Toto se změnilo a vypadá to, že další dítě bude. Co bude lepší podstoupit? CS nebo rodit vaginálně a podstoupit perineoplastiku znovu? Děkuji za názor.
dobrý den, doporučil bych porodit císařským řezem. Opakované operace pánevního dna, perinea, poševního vchodu,... přináší postupně horší a horší výsledky a operace jsou náročnější a náročnější. Samozřejmě nevím jaký typ perineoplastiky a proč jste měla, ale myslím, že SC bude vhodný. S pozdravem, MUDr. Radek Poláček, IP Beauty Kladno
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.