Bolest jizvy hráze 8 měsíců po porodu

Nika817879
Nika817879
8. 7. 2019 · Poslední odpověď: 5. 4. 2020

Dobrý den, jak dlouho je prosím možné hojení poporodního poranění, kdy je to ještě normální? Jsem 16m po druhém porodu, syn měl +4kg, malinké natržení ne přímo na hrázi (tu mám zjizvenou po prvním porodu 2013, vex, velký nástřih), ale bokem ve spodní části (vnější i vnitřní šití na pár stehů), vše v pořádku. Avšak 5m po porodu mě jizva začala bolet, nemohla jsem ani chodit, sedět. Gynekolog mě poslal před 8m na vytnutí jizvy (8m po porodu), je to malinko lepší - mažu denně měsíčkovým olejem, ale stále je místo hodně citlivé, nemohu dlouho sedět nebo stát, nošení spodního prádla jizvu dráždí. Jsem z toho už nešťastná, potřebuji normálně fungovat, nemluvě o tom, že se zachvíli vracím do práce a v tomto stavu je to nereálné. Jak dlouho můžu prosím doufat, že se to samostatně zpraví, přestane být citlivé, bolestivé? Přijde mi, že ta strana, kde je jizva, je celá napnutá a celé to tam táhne směrem nahoru a proto to tam pálí, druhá strana je krásně volná. Zvažuji plastiku. Děkuji

Reklama

odpovědi (4)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Perineoplastika není vůbec jednoduchý výkon. Představte si, že se to operuje cca 2-3 cm od konečníku (zdroj neskutečné infekce) a cca 1 cm od tlustého střeva. Zvláště jste-li již jednou operovaná jizevnaté prostředí může způsobit nečekané komplikace. Následná perineoplastika bude vlastně třetí výkon v této krajině. Bolestivé jizvy jsou zvláště proto, že v jizvách je vrostlé nervové zakončení a to pak bolí. Výkon Vám provede zkušené gynekologické pracoviště. Já jako plastický chirurg toto provádím léta. Určitě bych tento výkon provedl ne dříve než jeden rok po předchozím výkonu a neměla byste kojit.
Zdraví Dr. Tomášek

Dobry den, muzete mi poslat fotku na wats up ********. S pozdravem Dr. Rohacova

Dobrý den, jizva se hojí půl roku. Když to bolí , tak je tam problém. Buď se jizva zhojila sekundárně a vznikl keloid , nebo je tá tkáň pod tahem. Musela by jsem to vidět. Když chcete, pošlete mi fotku. S pozdravem Dr.Roháčová

dobrý den, je možné, že bude potřeba například aplikace botulotoxinu. Ke mě do Kladna to máte daleko, ale na Moravě se tím zabývá MUDr. Šimetka v Ostravě (pokud byste chtěla odborníka). S pozdravem MUDr. Poláček

Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Vaginoplastika
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 23. 2. 2021
Facelift
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 16. 5. 2022
Labioplastika
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 15. 11. 2012
Vaginoplastika
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 8. 9. 2014
Labioplastika
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 9. 6. 2020
Korekce jizev
17 odpovědí, nejnovější odpověď: 21. 11. 2011
Syndrom karpálního tunelu
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 21. 8. 2015
Zmenšení prsou
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 24. 7. 2015
Obřízka
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 10. 5. 2023
Abdominoplastika
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 30. 8. 2012

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi