Jsem pár dnů po operaci víček. Zatím mám stále otoky a začervenání v oblasti očí. Kdy víčka získají definitivní tvar?
Dobrý den, první tyden po operaci víček nutně musíte očekávat otoky, modřiny, zarudnutí, podráždění očí, pocit tíhy víček atd ..tyto příznaky počínají ustupovat po cca týdnu, kdy se odstraní stehy, pak trvá ještě asi 14 dnů, než se pomalu vstřebají modřinky či otoky, samotná jizva " vyzrává" cca půl roku, kdy je nutné o ni pečovat ..promazávat, dělat tlakové masáže ..poučí Vás Váš operatér.. SJ
Hlavní otoky a modřiny mizí do týdne. Přechodné, mírné změny tvaru oka, které mohou přetrvávat i měsíc po výkonu, jsou běžným pooperačním jevem, způsobeným otoky operované oblasti. Do pracovně – společenského života je možno se obvykle zařadit – dle osobního nasazení 4. až 5. den po výkonu, s použitím tónovaných brýlí. Líčení operované oblasti je možné zpravidla týden až 14 dní po odstranění stehů.
Ráda vám zodpovím další dotazy MUDr. Musilová Andrea, Brandeis Clinic
Výsledný efekt a přetrvávání pozitivního výsledku je individuální, závisí na kvalitě kůže, genetických predispozicích a životosprávě.
Ve většině případů není nutné operaci opakovat. Někdy však dochází k novému výhřezu tuku (cca po 8-10 letech) a pak je nutná reoperace, při které se použijí stejné řezy a přístup je tak jednodušší než při první operaci.
MUDr. Daniela Holejšovská
lékařka oční ambulance Nemocnice Rudolfa a Stefanie Benešov, a.s.
dobry den, vysledni a finalni efekt se po operaci ocnich vicek dostavi po 3 az 4 mesicich.
Na tento dotaz nelze dát obecnou odpověď. Většina pacientů vypadá dobře již za 3 týdny po operaci, jsou však pacienti s přetrvávajícím otokem v oblasti víček a eventuálně i v okolí a úprava stavu může trvat i řadu měsíců. Začervenání jizev časem odezní, jizvy vyblednou obvykle nejpozději do 12 měsíců, zdravím Evžen Trupar (*********).
Změní se mi po operaci tvar obočí?
Nezmění. Kůže víček je velmi tenká a nemůže stáhnout tuhou kůži obočí. To spíše zvedne kantus(to z čeho rostou řasy) a pak nelze dovřít víčko. Ale lift obočí se děla ze stejného řezu jako na víčka, ale princip operace je jiný.
Zdraví MUDr. Tomášek, plastický chirurg,
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.