Trápí mě převis horních očních víček, ale protože mám sklon k tvorbě keloidních jizev, bojím se klasické operace. Zaujal mě lifting přístrojem Plexr, ale nevím, jestli i ten pro mě není rizikový. Mohly by mi po ošetření zůstat na víčku jizvičky?
Riziko keloidních jizev je daleko menší než u chirurgického zákroku, ale u geneticky predisponovaných jedinců ji nelze vyloučit po žádném zákroku. Doporučuji provést test- ošetření malé plochy Plexrem a vyčkat výsledku hojení.
MUDr. Martina Hamadová
Dobrý den, je to málo pravděpodobné, keloidy se tvoří spíše na těle. Plexr působí v podstatě velmi povrchově. Pokud máte strach, dá se vyzkoušet velmi malá oblast (pár bodů) a uvidíme jak budete reagovat.
Hezký den, M. Jurková
Keloidní jizvy se tvoří typicky spíše na trupu, ramenou, pažích, případně uších, po plastikách víček je to extrémně vzácné. Jistě musí v daném případě pravděpodobnost vzniku neuspokojivých jizev uvážit plastický chirurg. Pokud jde o zákrok Plexrem, toto ošetření samo o sobě tendenci ke vzniku keloidu nepodporuje. Pokud by však klient/ka např. nutkavě a příliš brzy odstraňoval/a stroupky, nelze rozvoj keloidu vyloučit.
MUDr. Nina Koutná
dermatolog kliniky GHC Praha
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.