Dobrý den, je mi 32 let a mám povislou kůži na horních víčkách a poslední dobou mám pocit, že musím neustále mhouřit oči a mírně se mračit. Je možné, aby za to mohla kůže horních očních víček? Uvažuji o plastice a zajímalo by mě zda bych měla dříve navštívit očního lékaře z důvodu možnosti hrazení zdravotní pojišťovnou. Děkuji za odpověď
Dobrý den,
jak již bylo zmíněno ostatními odborníky, na chirurgické řešení to zatím není, existuje však i účinná korekce víček neinvazivní technikou.
Velice účinnou metodou korekce očních víček bez použití skalpelu je Elektromagnetická vlna Pellevé, která umí neinvazivně řešit povislá víčka v počátečním stádiu při prvních příznacích stárnutí, stejně tak i provádět korekce v oblasti očního okolí.
Elektromagnetická vlna Pellevé má v očním okolí výborné výsledky, které byly ověřeny i českými redaktorkami ženských časopisů. Tím posledním testem spokojenosti a účinnosti byl test časopisu Marianne, kde se dělaly paní redaktorce právě víčka.
S pozdravem
Klinika YES VISAGE
Dobrý den, bez znalosti lokálního nálezu lze jen těžko soudit, zda-li byla operace provedena správně....otoky půl roku po výkonu by již přítomny být neměly....ledováním se stav jistě neupraví....doporučuji případně konzultovat svého operatéra a vše s ním probrat, případně zkusit jiného lékaře.....
S pozdravem a přáním pěkného dne.....
Lukáš Frajer
Dobrý den,
převis u pravého oka je sice patrný, ale k operaci to zatím není. Ještě vyčkejte.
V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kdykoliv kontaktovat.
Přeji krásný zbytek dne a jsem s pozdravem.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D., MBA
Oční klinika OFTEX
Dobrý den,
nadbytky kůže na víčkách jsou při otevřených očích vždy. Dle fotogrefie je vpravo snad o něco více kůže než vlevo. Nicméně se domnívám, že to k operaci není. Pokud s tím ale nemůžete žít, navštivte zkušeného plastického chirurga a situaci s ním proberte.
S pozdravem
M.Molitor
Dobrý den, dle fotek je převis opravdu minimální a není vhodný k operačnímu zákroku. S přáním hezkého dne Dr.Pavel Horyna
Prajeme Vam dobry den, Operacie hornych viecok vo veku pod 30 rokov je sice pomerne zriedkava, ale v nieketorych indikovanych pripadoch mozna a tvar omladi. Pacienti okolo 30 roku zivota tvoria menej ako jednu desatinu z operacii. Je potrebne tvar a pokles vidiet realne, potom sa plasticky chirurg moze rozhodnut pre vhodne operacne riesenie, alebo jeho odklad. Dolezity faktor - dedicna dispozicia k danemu typu ocnych viecok. S pozdravom, dr D.Guba, Odd. plast chirurgie, ULK, Bratislava
Víčka operuji přez dvacet let. Nemyslím, že ve Vašem věku je operace víček už vhodná. Vzácně se operují pod třicátý rok života.
Určitě se obraťte s takovýmto problemem na atestovaného plastického chirurga se zkušenostmi v této problematice. Ideální je investovat do konsultací na více pracovištích.
Můžete se stavět také u nás.
Operační prostory budeme využívat v rámci náročnosti na obou pracovištích.
Na konsultaci (500,-.)
Zdraví Dr. Tomášek,
Dobrý den Markéto, dle fotografií si myslím, že to rozhodně na operaci není....počkejte ještě "pár let"....tyto malé převisy jsou "první vlaštovky" projevů stárnutí....
S pozdravem
Lukáš Frajer
Dobrý den, domnívám se, že ve vašem případě je na plastickou operaci víček ještě brzy. Jednou z variant jak předejít případnému zhoršení situace je využití neinvazivního přístroje Thermacool, který díky speciální hlavici dokáže víčka ošetřit, vypnout pokožku, zpevnit kolagen a podpořit růst nového kolagenu, což by vedlo k řešení Vašeho problému.
S pozdravem Klinika Mediestetik
Vážená paní,
dle popisu stavu se určitě hodíte na operaci horních víček/ horní blepharoplastiku/. Zákrok je ambulantní, trvá asi 45 minut v lokální anestezii. Při operaci odstraníme nadbytečný pruh kůže, odstraníme tukové váčky nad vnitřními koutky a zpevníme kruhový oční sval. Stehy se odstraňují po 6-7 dnech. Za tuto operaci účtujeme 10 000 Kč. ZP se teoreticky na úhradě podílí jen po schválení revizním lékařem pojišťovny a v situaci, kdy pracoviště má se ZP uzavřenu smlouvu.
Srdečně Vás zdravím,
prim. MUDr. Vlastimil Víšek, CSc., plastický chirurg.
Dobrý den, jsme velkým očním centrem, běžně provádíme plastiky víček a zdravorní pojišťovna nám tuto operaci nahradí a vím, že i kolegové-oční lékaři nevykazují platbu za tento výkon zdravotní pojišťovně. Výkon stojí u nás 8 000 a pokud máte zájem. Přeji hezký zbytek dne Dr.Lenka Ottová
Dobrý den, jsem studentkou vyšší odborné školy zdravotnické a tudíž se ve zdravotnictví pohybuji. Zjišťovala jsem si informace o plastice horních víček, jelikož má mamka zvětšená horní víčka má a myslím, že výrazně. Pracuje dvanáctihodinové směny a stěžuje si na bolest očí, únavu očí, zarudnutí a slzení. Což mohu jen potvrdit. V tuto chvíli finančně nemá na to aby si plastiku zaplatila, ale dočetla jsem se, že pokud jí oční lékař vyšetří a pošle žádost reviznímu lékaři pojišťovny a ten to schválí, je možnost, aby výkon hradila pojišťovna, tak jsem si myslela, že toho využijeme. V současné době jsem jí tedy objednala na vyšetření, ale pan doktor jí oznámil, že prostě výkon pojišťovna určitě nehradí a že pokud to chce, musí si výkon zaplatit. Tak bych chtěla prosím vědět jak to ve skutečnosti je, jelikož mě to zajímá a jsem z toho zmatená. Předem děkuji..:-)
Dobrý den,
výkon hrazený pojišťovnou je možné provést na pracovišti, které má s pojišťovnou smlouvu. Výkon musí být také schválený revizním lékařem, ke kterému je třeba vyšetření perimetru očním lékařem. Pokud je perimetr v pořádku, nelze výkon hradit ze zdravotního pojištění.
S pozdravy,
O. Měšťák
Operace asijských očních víčekDobry den, Omlouváme se za špatné české, jsem cizinka. Bydlím v Praze. Chtěl bych se zeptat, zda děláte operace na horních víčkách mladým lidem? Já jsem 18 let. Mám dva záhyby na horní víčka. Rád bych, aby se jeden a více 2 mm. S pozdravem, Karina
Ano, podobné operace provádíme a pokud je Vám příjemnější komunikovat v ruštině, spojte se s managerkou paní Nikolaevou :+420 725 525 022
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.