Dobrý den, mám měsíc a půl po blefaroplastice. Víčka jsou oteklá. Ještě více mne ale při pohybu očí trápí něco jiného. Od místa, kde končí jizvy, se přes vnitřní koutek očí směrem k nosu napíná kůže tak, že tvoří jakési "struny". Velmi to táhne při pohybu očí! Jizvy jsou tenké, nepřipadá mi, že by mohly způsobovat takový tah. Mažu je měsíčkovým krémem, ošetřuji i New Gelem, tlakuji. Nepozoruji vůbec zlepšení. Čím je to způsobeno a přejde to? Tak se bojím, zda ty struny zmizí, nyní mám pocit, jako bych měla víčka přišitá k nosu. Snad to na fotce bude vidět, nevím, zda jsem problém výstižně definovala.
Dobrý den, vždy doporučujeme konzultaci s vaším operatérem.
Po korekci víček je třeba i trpělivost, hojení může trvat i 3 měsíce.
BODY klinika plastické chirurgie
Dobrý den. Provádějte tlakové masáže, je potřeba dát hojení čas.. Uvidíte po cca 6 měsících, kdyby bylo potřeba, na řešení se určitě poradíte s Vašim operatérem. Hezký den přejeme! Formé clinic.
Dobrý den,
nadále provádějte tzv. tlakové masáže, to znamená, zatlačit prstem na jizvu, podržet 5-10 sekund, provádět masáže asi 15 minut denně, nedávejte na jizvu příliš mnoho krému, aby se jizva krémem nenasákla a nezbytněla.
S pozdravem
MUDr. Helena Singerová
Dobrý den,
"struna" se časem uvolní, je nutné provádět správně tlakové masáže.
Technika masáží jizev: zatlačit prstem na jizvu, podržet 5-10 sekund a opakovat, masírujte 1-2x denně, opatrně ale s krémy na jizvy, pokud dáte příliš mnoho krému na jizvy, nasáknout se a mohou zbytnět.
S pozdravem
MUDr. helena Singerová
Dobrý den,
"struny" jdoucí ke kořeni nosu jsou po operaci víček poměrně časté. I když se vám zdají jizvy tenké, mohou být příčinou této obtíže. Většinou dojde ke spontánnímu vymizení, pokud ne, pak asi po 1/2 roce od výkonu (ne dříve) lze koutek zkorigovat tzv. "Z-plastikou".
S pozdravem Ivo Menšík
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.